‘Ovu cestu dosad nisu obnovili, bar ne otkad mi tu živimo, a to je 61 godinu’ Stanarima Ljubijske uoči izbora asfaltirali ulicu, a onda je uslijedila nova nevolja

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/ Ilustracija

Stanari Dubrave tvrde da su novi asfalt u Ljubijskoj ulici čekali desetljećima te da su ga dobili prije dva tjedna, netom prije lokalnih izbora. Iako im je bilo drago da je jedan problem riješen u ulici, ubrzo se dogodio novi.

Pukla je vodovodna cijev zbog čega su radnici opet kopali i to nakon prvog kruga izbora, odnosno ovog ponedjeljka.

Marija i Tomislav Slovinac u Ljubijskoj žive desetljećima, a za 24 sata otkrili su kako je taj asfalt sigurno star preko 60 godina.

“Pa i cijevi su toliko stare. Ovu cestu dosad nisu obnovili, bar ne otkad mi tu živimo, a to je 61 godinu. Samo su popravljali. Cijevi konstantno pucaju pa oni dođu, poprave cijev i zakrpaju cestu”, kaže Marija.

Stanari vožnju po Ljubijskoj opisuju kao da “vozite po stepenicama”.

Dragica Pantlik koja u ulici živi 69 godina kaže da je voda tri dana “šiktala iz šahta“, a da je tek jučer popravljena cijev.  Stanari se žale da vozači jure po toj zakrpanoj cesti iako je ograničenje 40 km/h. Tvrdi i da im je rečeno da su ležeći policajci preskupi te da će staviti radar na početku ulice što je bilo predizborno obećanje.

“Cijela ulica je obnovljena zbog predizborne kampanje”, smatra Pantlik.

Obnova očigledno nije potaknula stanare da glasaju za aktualnu vlast, barem ne većinu jer je upravo Tomašević među 16 od 17 gradskih četvrti, pobijedio i u Donjoj Dubravi.


Komentari