‘Ovo kao da je Woodstock’ Sinoć se partijalo na Jarunu do kasno u noć, Zagrepčani su podijeljenog mišljenja oko okupljanja mladih

Foto: Davor Puklavec/ Matija Habljak/ PIXSELL

S obzirom na to da je zagrebačka policija počela intenzivnije kontrolirati okupljanja ispred Hrvatskog narodnog kazališta tijekom vikenda, dobra većina partijanera je zabavu ovog petak i subote pronašla na Jarunu.

Kada padne mrak, mladi kao da zaborave na epidemiološke mjere, te se u velikom broju okupljaju na poznatom jezeru. Pjevalo se i pilo do ranih jutarnjih sati, a okupljanju je pogodovala i dobra vremenska prognoza ovog vikenda.

“Cijelo društvo mi je tu. Ako ljudi mogu piti kavu tijekom cijelog tjedna na špici, zašto se ne bih mogla i ja malo opustiti s frendovima“, kazala nam je studentica Kristina M. koja je svakog vikenda, kada vrijeme posluži, s prijateljima na Jarunu.

“Zašto bih sjedila doma, kad se mogu ovdje malo zabaviti i sklopiti nova prijateljstva”, rekla nam je Petra K.

“Nedostaju mi klubovi, a ovo mi je dobra alternativa. Vidio sam prizore smeća ujutro, to je samo prikaz nečeg neodgoja. Ja svoje čaše bacim u kantu”, objašnjava nam Martin S. koji se ove subote našao na Jarunu.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Ipak, dok neki podržavaju okupljanje mladih, dio javnosti zgražava se nad količinom smeća koju ugledaju rano ujutro.

“Ma dajte, smeće je krajnje degutantno. Ovo kao da je Woodstock, koliko boca ima na sve strane”, rekla nam je stanarka Jaruna koja se u cik zore ove nedjelje zaputila u šetnju psa.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL


Komentari