Ovo je najemotivnija priča s dočeka Vatrenih na glavnom zagrebačkom trgu

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u ponedjeljak je na zagrebačkim ulicama pri povratku sa Svjetskog prvenstva u Rusiji dočekalo više od pola milijuna Hrvata.

Euforični, ponosni i sretni, hrvatski navijači nikad nisu bili ujedinjeni kao tog dana, kada su satima čekali svoje heroje.

Među upornim navijačima bio je i 14-godišnjim Petar, dječak s Downovim sindrom koji je na Trg došao s tatom Mladenom. Upravo je Petru kapetan Vatrenih Luka Modrić ispunio san i pozvao ga na pozornicu.

Petar voli Luku Modrića i uvijek je samo Luka. Mislio je da ga on jedini čeka na trgu – Moj Petar i on. Međutim, kad smo stigli, vidio je kolika je gužva i shvatio da ne može doći do Luke Modrića. Čekali smo četiri, pet sati, a Petar je svako malo pitao sve oko sebe: Gdje je Luka? kazao je ponosno tata ponosnog dječaka.

Dodao je da je Petra u jednom trenutku jedan od navijača uzeo za ruku i rekao: On voli Luku i ja ću ga odvesti njemu.


Otišli su s još dva navijača i u tom je trenutku tata Mladen izgubio sina iz vida.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Nazvao sam tri kćeri i sina koji su bili ondje, ženu kod kuće i rekao im da sam izgubio Petra. Tek kad sam dobio poruku od prijatelja, koji je doček gledao doma na televiziji i koji je htio čestitati Petru – shvatio sam da je Petar na pozornici i da je siguran, kazao je Mladen, koji je istaknuo kako nema veze s nogometom i u tom svijetu nikoga ne poznaje.

Toliko je bio spontan moj Petar, a i Luka. On je dijete s posebnim potrebama i njemu to jako puno znači. Nije se još stigao vidjeti s prijateljima. Još smo doma i sređujemo dojmove, ispričao je Petrov otac u razgovoru za HRT.

Komentari

loading...
-->