OVAKO BI ZAGREPČANI KAŽNJAVALI PIJANE VOZAČE: ‘Naplatiti kaznu, dati kaznene bodove, uzeti vozačku i nek’ idu ponovo u autoškolu!’

Alkotest (Foto: Admir Buljubasic / CROPIX)

Iako bi trebalo biti neobično, pa čak i u domeni izvanrednog događaja, vožnja u pijanom stanju to nije. Nažalost, dio je naše svakodnevice u kojoj se prometne nesreće, pa čak i s tragičnim ishodima, događaju na dnevnoj bazi, upravo zbog alkohola.

Stoga, da vidimo kako Zagrepčani ‘dišu’ po pitanju kazni za vožnju u pijanom stanju, pitali smo ih – treba li kazne povećati.

I čini se kako su stanovnici Zagreba složni – kazne treba povećati, ali uvesti i neke druge, rigoroznije mjere.

“Oduzeti dozvolu i nikada je ne vratiti”, stoji u jednom od komentara, dok u drugom piše kako kazne trebaju biti tolike da vozačima više nikada ne padne na pamet sjest u auto pijan.

‘Uzeti vozačku doživotno’

Neki od naših sugrađana zalažu se za doživotno uzimanje vozačke jer “alkohol i volan ne idu zajedno”.

“Po mom mišljenju vozaču u pijanom stanju treba oduzeti i vozačku i vozilo, a ne ga staviti u zatvor na račun poreznih obveznika”, smatra jedna Zagrepčanka.

Policija (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Drugi pak kažu kako bi osim vozačkih dozvola, policija trebala zaplijenjivati i automobile alkoholiziranih i nesavjesnih vozača.

“Povećati kazne i zaplijeniti auto na nekoliko mjeseci, pa da vidimo kako će idući put pijani voziti”, smatra jedna naša sugrađanka.

Uz oduzimanje vozačke i još neke mjere, predlažu

Neki naši sugrađani predlažu i neke druge mjere, a naročito za one nesavjesne vozače koji ponavljaju (ne)djela.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

“Ne samo kazne, već i trajno oduzimanje vozačke dozvole, a  ako ponavlja prekršaje, onda treba uvesti mjere obaveznog liječenja”, stoji u jednom od komentara.

Svakako, ono za što se zalaže najveći broj naših čitatelja jest – “trajno oduzimanje vozačke.”


Komentari