OTKAZANO! Ove godine nema tradicionalnog paljenja božićnih lampica na Zrinjevcu

FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Ovogodišnji Advent u Zagrebu se neće održati u punom raskošu na koji smo navikli prethodnih godina. Naime, iako će građani moći uživati u božićnoj atmosferi, ovogodišnje paljenje lampica na Zrinjevcu i Tomislavovom trgu je ipak otkazano za posjetitelje.

“Zbog svih mjera i preporuka nadležnih tijela, svečano paljenja lampica na Zrinjevcu nije planirano te ga nismo ni najavljivali, a isto vrijedi i za sve ostale lokacije koje prigodno uređuje TZGZ”, rekli su nam iz turističke zajednice Zagreba.

Ujedno dodaju kako pozivaju sve da ove godine odgovorno uživaju u Adventu, u skladu sa svim mjerama i preporukama nadležnih tijela.

“Lampice se obično pale kad se smrači, no točno vrijeme ne možemo komunicirati zbog svega navedenog”, objašnjavaju iz turističke zajednice.

Napominju kako su pojedini zakazani programi Adventa podložni su promjenama ili otkazivanju sukladno odluci pojedinog organizatora projekta te svim epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi u trenutku održavanja događaja projekta.

“TZGZ ove godine prigodno uređuje 3 lokacije u Donjem gradu i 4 u Gornjem te one nisu zamišljene na način da bismo imali zadržavanje posjetitelja, već su protočne, namijenjene šetnji, fotografiranju, bez mogućnosti konzumacije hrana i pića”, kažu iz turističke zajednice.


Komentari