‘OSTALI SMO S KREDITOM I BEZ AUTA’! Požar u Utrini zahvatio pet automobila, vlasnicima odbijen zahtjev za odštetom

Ilustracija (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

U ranim jutarnjim satima 16. travnja, u Utrinama je došlo do zapaljenja automobila koji se nalazio na parkiralištu Ivšićevog prilaza te se ubrzo proširio na ostala vozila.

Požar je izbio oko 3.30 sati u noći, a uslijedilo je nekoliko eksplozija. Oštećeno je pet automobila, od kojih tri u potpunosti ili većim dijelom, a ostala dva s bočne strane. Na terenu je bilo osam vatrogasaca.

No, jedna od vlasnica automobila koji je izgorio požalila se u Facebook grupi Utrina-moj kvart te je objavila kako im je osiguranje odbilo zahtjev za odštetu.

“Tijekom proteklih nekoliko tjedana jeste li možda razmišljali o vlasnicima automobila koji su gorili na Veliki petak?
Nema dana kada nas tragovi na cesti i izostanak naših auta ne podsjete na taj nesretni događaj i onda prije nekoliko dana konačno dobijemo dopis od osiguranja (od vozila koje je prvo zapaljeno) u kojem kaže da nisu u mogućnosti udovoljiti naš zahtjev za odštetu. I mi ostanemo s kreditom i bez auta, s poslom za obaviti i bez vozila, da ne pričam o psihološkom utjecaju na djecu koja za svaki zvuk u sredini noći se bude u strahu. Žalosno”, napisala je vlasnica automobila.
Nakon što su podnijeli zahtjev za odštetom, iz osiguranja ih je dočekao negativan odgovor.

“…nažalost nismo u mogućnosti udovoljiti predmetnom zahtjevu odnosno isti otklanjamo”, stoji u odgovoru.

Poslali smo upit osiguravajućem društvu kod kojeg je osiguran jedan od uništenih automobila, odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Komentari