Osnovna škola iz Dugava ugošćuje mališane iz Poljske i Njemačke: Učit će engleski i otkrivati Zagreb

Foto: OŠ Fran Galović

Osnovna škola Frana Galovića iz Dugava partner je u Erasmus + KA2 projektu pod nazivom „English-just speak!“. Projekt se odvija u periodu od rujna 2019. godine do kolovoza 2022. godine, a glavni cilj je osvijestiti važnost učenja engleskog jezika za budući svakodnevni život, jezik se ne uči samo za ocjenu, nego za primjenu u svakodnevnim životnim situacijama. Partnerske škole su iz Poljske i Njemačke.

Iz partnerskih škola, prisustvovati će dvoje učitelja i petoro učenika u dobi od 14 godina. Glavna projektna aktivnost naziva se City games i uključuje zabavne i istraživačke načine otkrivanja znamenitosti grada Zagreba.

Foto: OŠ Fran Galović

Kako bi otkrili turističke znamenitosti glavnog grada potrebno je znanje engleskog jezika,  OŠ Frana Galovića organizator je svih aktivnosti, priopćenoje iz te škole. Aktivnosti će se odvijati u školi i školskom dvorištu, u centru grada Zagreba, Maksimiru (potraga za blagom), Zadru i na Plitvičkim jezerima kako bismo našim gostima ukazali na različitost i posebnost naše domovine i bogatu kulturnu te prirodnu baštinu.

Projekt podupiru Turistička zajednica Zagreba, izdavačke kuće Alfa, Ljevak i Školska knjiga te roditelji naših učenika. Ovim putem upućujemo zahvalu svima koji podupiru projektne aktivnosti.

Komentari