‘OPASAN JE ZA VOZAČE, BICIKLISTE I PJEŠAKE’: Ljutitim građanima objasnili zbog čega je zatvoren Kitov prolaz

Foto: Zapad je NAŠ

Na stranici Zapad je NAŠ objasnili zbog čega je zatvoren Kitov prolaz koji spaja Podsused sa Samoborskom cestom. Kažu da je prolaz zatvoren na zahtjev MUP-a RH za automobilski promet iz nekoliko razloga. Naveli su o kojim razlozima je riječ.

“Navedeni prolaz nije prometnica niti je njime predviđeno prometovanje građana na bilo koji način. Nema uvjete za sigurno odvijanje prometa i opasan je za vozače, bicikliste i pješake. U koritu potoka su više puta završavali automobili zbog opasnog prolaska kroz potok”, objasnili su iz Zapad je NAŠ.

“Osim toga, nedozvoljenim prometovanjem automobilima devastiran je park pored Kupališnog puta čije uređenje je započeto, a planira se i nastaviti u ovoj i sljedećoj godini”, dodaju.

Problem stvara prašina i promet

“Zbog prašine i prometa otežano je održavanje dječjih treninga i sportskih aktivnosti u NK Podsused čije igralište se nalazi tik uz Kupališni put (šljunčani put)”, nastavljaju u objašnjenju.

 

Kažu da gradska četvrt Podsused-Vrapče, osim uređenja parka pored Kupališnog puta, ima namjeru, u suradnji sa stanovnicima četvrti, osmisliti rješenje za uređenje Kitovog prolaza koje bi omogućilo prometovanje pješaka i biciklista uz očuvanje potoka i prirodnog okoliša.

Uređenje podvožnjaka Dubravica

“Planirano skorašnje uređenje podvožnjaka Dubravica te izgradnja podvožnjaka Medpotoki omogućit će bolju prometnu povezanost zapadnih dijelova grada, uz funkcionalni podvožnjak na Škorpikovoj ulici”, zaključuju iz Zapad je NAŠ.

Podsjetimo, stanovnici Podsuseda su se prije nekoliko dana pobunili jer je prolaz zatvoren.


Komentari