Omiljena lokacija brojnih Zagrepčana: More knjiga posjetilo više od 150 tisuća posjetitelja!

Ovoga vikenda završilo je peto izdanje kulturno zabavne manifestacije. More knjiga koju je Lumen izdavaštvo pokrenulo s ciljem promocije knjiga i čitanja. Ovogodišnje More knjiga posjetio je rekordan broj posjetitelja, njih više od 150 tisuća, pretvorivši park Zrinjevac u omiljenu gradsku destinaciju. Brojna događanja poput književnih susreta, Art evenata, filmova na otvorenom, glazbenih večeri te više od 300 besplatnih naslova na hrvatskom i engleskom jeziku bili su na raspolaganju posjetiteljima protekla dva tjedna. Posebno iznenađenje ove jedinstvene manifestacije svakako je izlazak novog romana popularnog pisca Georgea R. R. Martina Vatra i krv, kojeg su jedva dočekale i brojne osobe iz javnog života.

Jedinstveni spoj knjiga i svijeta dalekih galaktika ostavio je bez daha sve posjetitelje najljepšeg zagrebačkog parka Zrinjevca. Za predivnu scenografiju ovogodišnjeg izdanja Mora knjiga bio je zadužen svjetski poznati umjetnik Mario Miše. On je čarobnim instalacijama lebdećih meduza park Zrinjevac pretvorio u najpopularniju destinaciju svih ljubitelja dobre fotografije, ali i nezaobilaznih društvenih mreža. Goleme bijele meduze posjetitelje su povele u fantastični svijet intergalaktike, što je ujedno bila i tema petog izdanja Mora knjiga.

”Iznimno smo ponosni što smo već petu godinu zaredom uspjeli kreirati događaj koji je zanimljiv i atraktivan Zagrepčanima, ali i sve većem broju stranih gostiju koji u ljetnim mjesecima posjećuju Zagreb. Ovogodišnji program manifestacije predstavljao je spoj filma, glazbe i umjetnosti i drago nam je što smo u ova dva tjedna uspjeli ovako velikom broju posjetitelja, osim dobrobiti i užitka čitanja, približiti i ostale umjetnosti“, izjavila je kreativna direktorica Mora knjiga Ana Marija Žužul naglasivši kako je glavni cilj Mora knjiga na inovativan način potaknuti na čitanje i popularizirati knjigu.

Svi ljubitelji fantasy žanra i obožavatelji serijala Igra prijestolja s nestrpljenjem su dočekali izlazak novog romana planetarno popularnog pisca Georgea R. R. Martina Vatra i krv.

Najiščekivaniji roman godine donosi detalje koji su prethodili radnji serijala Pjesma leda i vatre, čiji je najpoznatiji nastavak Igra prijestolja.

Osim novih naslova koji su predstavljeni na Zrinjevcu, posjetitelji Mora knjiga uživali su i u ostalim zanimljivostima, među kojima su Lumen Art event, filmske projekcije na otvorenom, glazbena druženja pod zvijezdama uz Music&Books x DJ Hrwoe te “intergalaktički jazz” by Harry Gustavson trio. S ciljem da se potakne ljubav prema knjizi i kod najmlađih, na petom izdanju Mora knjiga održane su i radionice „Čitaj mi“ u sklopu nacionalne kampanje za promicanje čitanja djeci od najranije dobi. Ovogodišnje More knjiga zasigurno je bila idealna prilika za osvježiti se u najljepšem zagrebačkom parku u srcu ljetne sezone.


Komentari