OGLASILI SE IZ MINISTARSTVA! Poznato što se dogodilo s derutnim brodom na Savi koji se nasukao kod toplane

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Stanovnike metropole u četvrtak su, najblaže rečeno, zbunile scene broda koji se oslobodio sa svog veza i otplovio niz Savu, a zaustavio se tek kod toplane Zagreb. Sada su se o ovom nesakidašnjem događaju oglasili iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i objasnili zašto je do njega došlo.

“Tijekom jučerašnjeg dana plovilo – Teglenica TT9904, koja se nalazila na južnoj obali Save na području Novog Zagreba oslobođena je s veza te je otplovila nizvodno od Mosta mladosti te se zaglavila na brani u blizini toplane Zagreb”, započeli su.

“Nadležni inspektor Lučke kapetanije Sisak izašao je na teren te je izdao rješenje vlasnicima o uklanjanju teglenice s ciljem zaštite života, zdravlja i imovine. Trenutno se radi na izvezivanju plovila na obalu kako dolaskom većeg vodostaja ne bi otplutalo nizvodno”, nastavili su iz resornog Ministarstva.

“Napominjemo kako ovo plovilo, kao i ostala koja se nalaze na poziciji ispod Mosta mladosti nisu predstavljale smetnju sigurnosti plovidbe međutim, tijekom zadnjeg redovnog inspekcijskog pregleda na Teglenici koji je izvršen 1.7.2021., utvrđeno je kako navedena ne posjeduje svjedodžbu o sposobnosti za boravak u raspremi nakon čega je izdan nalog za uklanjanje u roku od 30 dana”, zaključili su.

Podsjetimo, stari derutni brod inače je privezan kod Mosta mladosti, no u četvrtak ujutro policija je zaprimila dojavu kako se odvezao i – otplovio.

“Tamo inače lovim ribe… Za otprilike dva dana vodostaj Save će poprilično narasti i ukoliko tako bude, snaga vode će ga gurat niže i moguće je da će ga polomiti.

Ribočuvar nam je rekao da je sajla koja je držala brod za obalu pukla, osim njega nisam vidio nikog od službenih osoba, a brod cijeli dan stoji nasukan na kamenju”, rekao je čitatelj 24sata.

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

 

 


Komentari