ODLIČNA VIJEST IZ ZET-a! Od ponedjeljka će ‘pojačati’ liniju 109 s više autobusa kako bi se ljudi manje gužvali

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Odlična vijest stiže iz ZET-a – od ponedjeljka, 16. siječnja, pojačat će liniju 109 na ukupno 11 autobusa, kako bi se u vrijeme prometnog opterećenja povećala frekvencija polazaka, i time poboljšala usluga za građane.

Ova odluka dolazi nakon što je portal Zagreb.info pitao ZET imaju li kakav plan rješavanja problema velikih gužvi na toj liniji.

‘NE POSTOJI ODVRATNIJA LINIJA!’ Ovako svakodnevno putuju tisuće Zagrepčana: ‘Ne postoji vozni red, nego vozni nered’

“U proteklom razdoblju autobusna linija 109 (Črnomerec – Dugave) povremeno je nažalost odstupala od prometnog plana, zbog okolnosti poput radova i s njima povezane posebne regulacije prometa na Jadranskom mostu.

Upravo je zbog radova i posljedično prekida tramvajskog prometa preko Jadranskog mosta u promet uvedena i izvanredna linija 615, koja povezuje Savski most i Trnsko, kako bi se dodatno rasteretila autobusna linija 109.

No svjesni smo problema i ulažemo napore da se iznađu dodatna rješenja za bolju prometnu povezanost na području Novog Zagreba.

U tom smjeru, ZET će od ponedjeljka, 16. siječnja, pojačati liniju 109, na ukupno 11 autobusa, kako bi se u vrijeme prometnog opterećenja povećala frekvencija polazaka, i time poboljšala usluga za građane”, odgovorili su nam.

Podsjećamo, građani su nezadovoljni linijom 109 jer tvrde da je u tim autobusima uvijek gužva, a posebno posljednjih mjeseci uslijed radova na Jadranskom mostu.


Komentari