NOVO RUHO STARE ZAGREBAČKE TVORNICE! Gradnja luksuznog kompleksa: ‘Svako mjesto u garaži imat će e-punionicu‘

Mapiranjetresnjevke.com

Konačno je došlo do prenamjene prostora bivše tvornice ženske konfekcije “Vesna”. Stari objekt na Novoj cesti 57 u zagrebačkom naselju Trešnjevka uskoro postaje luksuzni stambeni kompleks, piše Jutarnji list.

Novi će se prostor rasprostirati na 13,156 metara kvadratnih, a sva garažna mjesta bit će opremljena utičnicama i brojilima za punjenje električnih automobila.

Tvornica je osnovana davne 1955. godine, a u njoj su se proizvodile i uvozile ženske čarape, a nekoliko trgovina u centru grada su prodavale konfekciju upravo iz ovog postrojenja.

Alleghenyfinancial.com

Nakon privatizacije tvrtka je proglasila stečaj 2000. godine, a likvidacija je provedena 2005. godine. Tvornica je 1980-ih zapošljavala oko tisuću radnika i radnica. Zgrada je godinama bila prazna i napuštena i građanima je djelovala pomalo zastrašujuće.

Investitor projekta Allegheny Financial ističe da je projekt napravljen prema najsuvremenijim tehnološkim standardima, a posebno se pazilo na energetsku učinkovitost. U zajedničkom vanjskom prostoru ostavili su prostora za zelenu oazu, a unutrašnjim prostorima dominirat će velika ostakljena fasada. Cijeli prostor će biti pod video nadzorom. Troslojna staklena stijena služit će za zvučnu izolaciju jer se kompleks nalazi uz cestu, piše Jutarnji list.

 



Komentari