NOVI STANAR ČUČERJA! Lukava lisica otkrila kako do kruha u dvorištu, ali nisu svi oduševljeni: ‘Dolazi svaki dan’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL/ Ilustracija

Jedna je lukava lisica pronašla izvor hrane u naselju Čučerje. Zajedno sa svojim mladuncima, lisica je počela dolaziti po stari kruh kojeg je stanovnica tog kvarta ostavila u dvorištu kako bi napravila prezle. Uvidjevši da je situacija pogodna, lisica je počela dolaziti svaki dan po kruh.

Ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba Damir Skok otkrio je da to nije ništa neuobičajeno, te ako vodi mlade sa sobom, lisica traži izvor hrane.

“Nekada ih ljudi namjerno hrane pa se čude zašto stalno dolaze. Ovakve situacije znaju biti i u centru grada, gdje god je izvor hrane. Ukoliko se prestane hraniti lisice, one više neće dolaziti već će svoj izvor hrane tražiti u šumi. Nije došla da naudi nekome već da se nahrani, a da se makne iz naselja mora se ukinuti i izvor hrane”, kaže Skok za 24 sata.

Iako je ženi iz Čučerja u početku bilo zanimljiv susret s lisicom i nije se bojala, susjed otkriva kako ju više neće hraniti.

“Naravno, divlja je životinja pa nitko nije išao previše blizu, no i susjedi više nije zanimljivo jer dolazi svaki dan i uzima kruh. Susjeda ga je sada maknula i nada se da više neće dolaziti”, poručuje susjed.

Komentari