Nova advent lokacija u centru Zagreba: Nipplepeople na otvaranju u subotu, a stižu i druga zvučna imena

Foto: ALU

Od ove subote, 27. studenog u prekrasnom parku Akademije likovnih umjetnosti, na adresi Ilica 85, posjetitelji će moći uživati uz vrlo zanimljiv glazbeni program i besplatne koncerte, čarobni božićni vrt, nezaobilazne adventske mirise, bogatu gastro ponudu, očaravajuće svjetlosne efekte te bajkovitu atmosferu posebno konstruiranih kupola uz desetke tisuća lampica. Time ALU postaje jedna do atraktivnih lokacija ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa.

Zajednički naziv ovog zimskog festivala je Akademija.

Park ALU-a u zadnje dvije godine profiliran je kao prostor umjetničkih izložbi, koncerata i ostalih glazbeno-scenskih izvedbi, te u formi pravog “Christmas Gardena” ovog prosinca visoko podiže ljestvicu atraktivnosti adventskih programskih sadržaja.

Nipplepeople, Boris Štok, Svemirko, pocket palma, Kuku$, Drito iz Akademije, Whateverest, DJ Indy, Stanko Bondža i Sinke Fresh samo su neki od izvođača koji će glazbom obojati Advent u Akademiji dok dodatni sadržaji poput prodajne izložbe slika „Plati i nosi“, dječjeg festivala Eko Limach Fest, brojnih kulinarskih radionica te ostale planirane zanimljivosti garantiraju jedan od najposebnijih advenata u Zagrebu ove godine.

Foto: ALU

Bajkovit ugođaj postignut decentnim bojanjem drveća rasvjetom i umjetničkom scenografijom zasigurno će uz veliki broj domaće publike privući i brojne turiste. Uređenje Parka ALU-a zamišljeno je kao niz manjih i većih kupola s kristalnim lusterima kao iz luksuznog dnevnog boravka, koji se kod blagog puhanja vjetra pomiču i zrcale mnoštvo boja rasvjete na sve što ih okružuje. Ovogodišnji Advent u Akademiji, osim zanimljivom ponudom i programom, inspiriran je umjetninama, igrom svjetla i sjene, drvećem i ostalim nasadima parka.

Kroz cijelo trajanja Adventa u Akademiji, park ALU-a sadržavat će postavu izložbe skulptura naših najeminentnijih umjetnika (od Meštrovića do Augustinčića), dok će u posebnoj kupoli biti organiziran izložbeni prostor umjetnina koje su izradili studenti ALU-a te će se izložene umjetnine na licu mjesta moći kupiti.

Sve informacije i novosti o Akademiji mogu se pratiti na njihovom Instagram profilu te Facebook stranici, gdje će se detaljno objavljivati koncerti, program i ponuda, te ostale zanimljivosti ovogodišnjeg Adventa.

Komentari