NJIMA NEMA TKO ZAPALITI SVIJEĆU NA GROBU: Ova žena odlučila je tome stati na kraj, pridružite joj se i vi!

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Ovih se dana prisjećamo voljenih koji više nisu među nama.

Dani su to kada s pažnjom uređujemo posljednja počivališta naših najmilijih. Šutke se i sa suzom u oku prisjećamo sretnih i teških trenutaka. U zrakU se osjeti posebna sjeta, a jedan od tužnijih prizora oni su grobovi koje nema tko urediti.

Stoje kao mukli podsjetnici na ljudsko prolaznost. Na njima nema svijeće, ni jedne ruže. Podlegli su vremenu, obrasli travom i grmljem, no Mira je odlučila tome stati na kraj. Pozvala je građane da zapale svijeću i onima kojima nema tko.

Lanac sjećanja

Mira se odlučila na hvalevrijedan potez i to napisala u grupi “MOJ ZAGREB” , a njezinu inicijativu podržali su brojni građani.

“Dragi prijatelji, približava se blagdan Svih svetih i Dušni dan. Tih dana posebno se prisjećamo svojih dragih pokojnih, posjećujemo njihove grobove, kitimo ih cvijećem, palimo svijeće, molimo, … Svake godine u ovo doba kad prolazim grobljem, većina grobova je okićena, na mnogima gore svjećice, znači nisu zaboravljeni, imaju nekoga tko ih se sjeća”, započela je Mira.

Pozvala je sve ljude da zapale svijeće ondje gdje nitko dugo nije i tako odlučila pokrenuti lanac sjećanja.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]”Ali ima puno grobova na kojima već dugo, dugo nije zapaljena ni jedna svjećica, nema ni jednog cvijetka. Bilo bi lijepo da svatko od nas zapali bar jednu malu svjećicu na jednom takvom grobu bar u ove blagdanske dane. Iako možda ne znamo ništa o ljudima koji su tu pokopani , oni su bili dio našeg dragog Zagreba , neka ne budu napušteni i zaboravljeni jer svi su oni dio naše globalne prošlosti na neki način. Bilo bi mi drago da ovaj moj post podijelimo sa što više prijatelja i tako pokrenemo lanac sjećanja”, napisala je.[/box]

mira

I mi se pridružujemo njezinoj dirljivoj ideji u želji da na svačijem posljednjem počivalištu gori barem jedna svijeća u sjećanje na one kojih više nema…

>>>OVDJE SU POKOPANA NIČIJA DJECA: Zaboravljeni grobovi na kojima svijeća ne gori (FOTO)

 


Komentari