Nižu se troškovi za održavanje fontane: ‘Dnevno plaćamo 1150 kuna za sol, opremu… Voda mora biti bistra i čista’

Screenshot: Facebook

Grad Zagreb održavanje postrojenja fontane u sklopu Spomenika domovini dnevno plaća više od 1150 kuna bez PDV-a, piše Jutarnji list. Ugovorili su posao s tvrtkom Vodotehnika d.d. na rok od 60 dana po cijeni od 69.016,24 kune bez PDV-a do okončanja postupka javne nabave za održavanje spomeničkog kompleksa na godišnjoj razini, a koji je trenutačno u pripremi.

“Troškovi od 1150 kuna (bez PDV-a) uključuju 140 sati rada elektrotehničara i strojarskih tehničara koji obavljaju obilazak objekta i provjeru funkcionalnosti sustava te otklanjanje nepravilnosti”, objasnili su za Jutarnji list.

Dinko Bilić, pročelnik za prostorno uređenje, naveo je kako troškovi uključuju i kontrolu upravljanja centralnog nadzorno-upravljačkog sustava, intervenciju, nadopunu otopine (soli) i njeno doziranje, dobavu i opremu iste, potrošni materijal, sol za omekšivač, kemikalije za pripremu bazenske vode Ph-, kemikalije za pripremu bazenske vode Dekloran, kemikalije za pripremu bazenske vode Flokulant, potrošni elektromaterijal i potrošni strojarski spojno-brtveni materijal.

U Gradu su objasnili kako voda u fontani mora prije svega biti bistra i čista, a pri najvećem opterećenju mora ispunjavati postavljene zahtjeve kvalitete.

Podsjetimo, taj je spomenik koštao gotovo 35 milijuna kuna, a Jutarnji list piše kako je prilikom primopredaje izvedenih radova izvođač dao upute za održavanje ugrađene opreme.


Komentari