Nitko im neće braniti da se zabavljaju: Mladi se sada okupljaju tek 200 metara dalje od HNK!

Photo: Instagram/davor_photography

O posljednjem tulumu ispred zagrebačkog HNK pisali smo jučer, a nakon što su policija i komunalni redari u subotu počeli popisivati i legitimirati okupljene, mladi su se, sudeći po pritužbama roditelja, očigledno samo premjestili na drugo mjesto.

I nisu otišli daleko. Kako prenosi Jutarnji list, iako već oko 23 sata nije bilo apsolutno nikoga ispred nacionalnog kazališta, samo 200 metara dalje, u parku na Mažurancu nastalo je novo okupljanje.

Zagrepčane je  u nedjelju ujutro dočekao konačno lijep prizor na Trgu Republike Hrvatske, a malo južnije sasvim druga priča. Opušci, razbijene boce i smrad, rekviziti su koje djeca koja se tamo igraju prije nedjeljnog ručka nikako ne bi trebali vidjeti.

“Sad su riješili HNK, a naša djeca neka se igraju u ovom svinjcu”, izjavila je Jutarnjem jedna od ogorčenih mama, koja je s nekoliko drugih roditelja čistila nered.

Činjenica da mladi više nemaju prostor za druženje, postaje sve veći problem. Kako klubovi i kafići ne rade nakon ponoći, javni prostori su jedino što im preostaje, a nered koji ostavljaju iza sebe puni novinske stupce već tjednima. Zasada konkretnog rješenja za mlade nema.


Komentari