NIŠTA OD FONTANE U ŠESTINAMA: Predsjednik Vijeća gradske četvrti otkrio da su time uštedjeli vrtoglavu cifru

Ilustracija

Radovi su u punom jeku na Šestinskom trgu u proteklih nekoliko mjeseci. Gradi se rotor, a predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak, s veseljem je otkrio da se na tom mjestu neće graditi fontana.

“Smatramo da je u ovom trenutku neprimjerena izgradnja fontane unutar samog rotora, a posebno zato što za vrijeme projektiranja nije bilo spomena o tome”, dio je dopisa kojeg je Kompesak poslao Gradskom uredu za promet i prostorno uređenje.

Dogovor je postignut između gradskog Ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, izvođačem radova, projektantima i tvrtkom zaduženom za nadzor, a kako će trg biti uređen tek će se dogovoriti.

“Mi smo zatražili da se hortikulturalno uredi, možda kao šestinski kišobran, no u svakom slučaju nam je drago što neće biti fontane jer nam je rečeno da će se tako uštedjeti oko 750 tisuća kuna”, izjavio je Kompesak za Večernji.

Rok za kraj radova ostaje isti, unatoč ovoj promjeni, a to je studeni ove godine. Informacija da će se fontana graditi nije naišla na odobrenje ni od strane stanara te četvrti, a Kompesak ističe da oni nikad nisu bili za fontane, niti su one bile u planu. Kaže i da se zalagao za isto i kada je bio predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šestine.

Komentari