NIJE BILO CUGANJA! Policija legitimirala mlade kod HNK, oni poručili: ‘Kako vas nije sram nakon Bandićevog sprovoda’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Već ritualno vikend partijanje ispred Hrvatskog narodnog kazališta u petak navečer nije se odigralo. Taj uhodani scenarij jučer su spriječili policijski službenici koji su zorno obilazili zgradu na Trgu Republike Hrvatske.

Razlog tome odluka je Stožera o strožim kontrolama javnih okupljanja, a svi koji su se htjeli sjesti na stepenice ubrzo su legitimirani.

“Kako imaju obraza ovo činiti nakon Bandićevog sprovoda? Ovo ponašanje je dno dna i vrhunac licemjerja”, rekao nam je ljutit student Marin kojemu je izlazak prisjeo.

“Maknut ćemo se mi odavde, ali nitko nam neće narediti da idemo doma. Ovo je prevršilo svaku mjeru”, dodala je njegova prijateljica Karla.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Podsjećamo, jučer je šef Stožera Davor Božinović komentirao je strožu kontrolu spontanih javnih okupljanja i tome što će te večeri biti kod HNK.

“Tu surađuju i civilna zaštita, komunalna služba, policija, to je sad stvar taktike. Oni će razgovarati o tome kako to izvesti, a to nije nešto što se najavljuje prije nego što se dogodi”, rekao je Božinović.
“Poruka je da se, kad postoje mogućnosti da se sjedne na terase, ta neformalna druženja koja su prepoznata kao jedan od oblika širenja koronavirusa, da od toga ljudi odustanu u mjeri u kojoj je to moguće”, zaključio je Božinović.
Njega ideja nije fascinirala mlađu populaciju.

 


Komentari