Nevjerojatno! Upoznajte Brzog, čovjeka kojemu nikad nije hladno

Medicinski fenomen?

Na prvi pogled, kada ga usred teške zime, sretnu golog do pasa, građani Velike Gorice pomisle da je Brzi pobjegao iz neke ustanove i jednostavno zaključe,  kako se radi o psihički bolesnom čovjeku. Takav je barem prvi dojam, ali kasnije na kavi, od ljudi koji znaju nešto više o Brzom, čuju pravu istinu. Prije svega, ono što se mora znati o Brzome je činjenica da nikada ništa loše nije nikome učinio. Brzi je samotnjak koji živi s desetak mačaka. Nije egzibicionist, niti ima potrebu za javnom pozornošću. Po svemu sudeći, njegova oskudna odjeća, koja je u sukobu s vremenom i temperaturama, povezana je sa specifičnim stanjem njegovog organizma. Naime, Brzom je uvijek toplo, ili čak vruće, zbog čega pije velike količine tekućine. Tijekom ljeta, svakog dana u prosjeku popije oko trideset litara vode, ali i Coca-Cole, koja mu je omiljeno piće. Od hrane, najviše voli čokoladu. Iz već spomenutih razloga, u stanu navodno nema tople vode, a ni grijanja.

 

67 litara u 24 sata!

U zimskim mjesecima, pojavljuju se priče o ljudima koji prkose hladnoći, kupajući se nekoliko minuta u hladnoj vodi ili moru. Ono što njima predstavlja čeličenje organizma, Brzome je svakodnevna rutina. Dok drugi građani sjede po ambulantama zbog prehlada i gripa, Brzi ostaje zdrav, što je krucijalni dokaz kako se ne radi o nekakvom hiru ili ludosti, već specifičnom metabolizmu. Nakon što su ga dobronamjerni susjedi nekoliko puta upozorili da ipak stavi na sebe neku majicu, Brzi ih je poslušao, ali je prije toga napravio na majici rupe, kako bi imao čitavo vrijeme strujanje zraka, jer njemu je stalno vruće. Svjedoci tvrde kako je prošlog ljeta u pola sata, pred njihovim očima, popio desetak litara vode. Po nekim svjedočanstvima, njegov rekord u jednom danu, iznosi nevjerojatnih 67 litara popijene tekućine!

Tko je zapravo Brzi?

Ali, tko je zapravo Brzi, ovaj simpatičan i nadasve čudnovat lik? Nadimak Brzi stekao je time što je uvijek u pokretu i sve radi brzo. Iako se drži po strani, voli popričati sa susjedima. Nikad nije namrgođen i pristojno pozdravi svakoga. Pojedinci, koji su imali prilike s njime dulje razgovarati, tvrde da se radi o iznimno inteligentnoj osobi, koja posjeduje veliko znanje o brojnim temama, a pogotovo o glazbi. Najviše voli legendarne rock bendove. Osobe koje su s njime razgovarale o glazbi, kažu da je hodajuća enciklopedija rocka. Niske temperature, koje su izazvale prometni kaos i zabrinutost samog vrha države, nemaju nikakvog efekta na Brzog. Njemu je i dalje vruće. Vjerojatno, umjesto osnivanja kriznih stožera, povjerenstva i izvanrednih vladinih sjednica, postoji i neko jednostavnije rješenje za borbu protiv sibirske zime. Možda se baš ova tajna krije, u tajanstvenom čovjeku kojeg zovu Brzi. Plenkoviću, brzo zovi Brzog!

Autor: Marin Vlahović


Komentari