Nepregledni zavoj u Mikulićima stvara muke stanarima: ‘Nesreće su česte, a kad izlazimo iz dvorišta strahujemo za vlastite živote!’

Foto: Google Maps/Astrid Werbolle

Veliki i nepregledni zavoj koji se nalazi na Mikulićima, točnije kod broja 22b, a na koji se spaja i Kvaternikova ulica, predstavlja problem ne samo za stanare, već i sve one koji njome prometuju. Nogostupa nema, kamioni po riječima naše sugovornice ‘šlajfaju, pogotovo zimi, dok se autobusi jedva mimoilaze.

“Svaki se mjesec događaju nesreće, apel smo poslali na gradsku četvrt, pisala sam Gradu Zagrebu i slala fotografije”, priča nam Astrid Werbolle, predstavnica stanara u zgradi 22b dodajući kako strahuje od najgoreg scenarija, da netko strada jer nogostupa nema, a djeca tim putem idu na autobus.

Foto: Astrid Werbolle

Jučer se na tom mjestu ponovno dogodila prometna nesreća, a kako Werbolle tvrdi, auti izlijeću i zabijaju se u kuću s lijeve strane.

Bez odgovora nadležnih

“U 21. stoljeću mi ne možemo riješiti problem godinama i to na glavnoj cesti po kojoj prolazi autobus 127”, ogorčena je Werbolle.

Kaže kako se obraćala i gradskoj četvrti, ali i Gradu Zagrebu, kako bivšoj, tako i sadašnjoj vlasti, ali bezuspješno. Tvrdi kako je odgovor dobila jedino od gradske četvrti i to još u veljači da će se probati nešto riješiti, međutim do danas ništa.

Foto: Astrid Werbolle

“Tražila sam barem za početak da se ‘narašpa’ asfalt pa da se uspore automobili i da ne dolazi do proklizavanja. To se nije dogodilo, nisu stavili niti ležeće policajce. Ima mjesta eventualno i za manji kružni tok ako bi se uzeo dio zemljišta prema našoj zgradi, i mi kad izlazimo iz zgrade, strahujemo svaki puta da se netko ne zabije u nas”.

Poslali smo upit Gradu Zagrebu oko spornog zavoja te ćemo njihov odgovor objaviti čim ga dobijemo.


Komentari