NEOBIČAN TAJMING: U centru grada osvanuo grafit upućen čelnici konzervativne udruge

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U najpoznatijoj zagrebačkoj ulici osvanuo je grafit upućen čelnici konzervativne udruge U ime obitelji Željki Markić.

Na grafitu koji je nastao na jednom od zidova u Ilici, nedaleko od središnjeg trga, nalazi se prekriženi lik Željke Markić čime joj nepoznati akteri očigledno šalju poruku da im njeno djelovanje smeta.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Da se to dogodilo prošle godine i ne bi bilo toliko čudno jer je Markić bila vrlo aktivna te se često pojavljivala u medijima, ali kada se uzme u obzir da je u posljednje vrijeme prilično suzdržana po pitanju aktualnih događanja u usporedbi s tim razdobljem, zanimljivo je da se upravo sada pojavilo ovako nešto. Naime, u posljednjih mjesec dana Markić je imala tek rijetke istupe u javnost, a kao značajniji se jedino mogu uzeti njena podrška predsjedničkoj kandidaturi Miroslava Škore te komentar oko slučaja Kuščević.

Podsjetimo, Markić je na čelu građanske inicijative U ime obitelji uspješno organizirala pokretanje referenduma o ustavnoj zaštiti braka na kojem je 1. prosinca 2013. i izglasano da u Ustav RH uđe odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca. Također, svake godine organiziraju Hod za život kao izraz protivljenja abortusu i zalaganja za pravo na život. S obzirom na te činjenice, može se pretpostaviti da iza ovog grafita stoji netko od aktera iz ljevičarskih struja koji se protive konzervativnim svjetonazorima, a za koje se Markić zalaže.


Komentari