Nedjeljom se dosađujete: Jeste li razmišljali o birdwatchingu u Zagrebu?

Često u svom okruženju čujete ptičji pjev, ali ne znate o kojoj se ptici radi? Čuli ste za „birdwatching“, ali ne znate što je to? Možda je vrijeme da isprobate promatranje ptica, aktivnost koja privlači sve više ljudi i entuzijasta i pruža neopisiv doživljaj.

Već ove nedjelje, 12. siječnja, od 9h organizirana je šetnja po novozagrebačkom Blatu i gdje možete čuti savjete i brojne zanimljivosti od jednog od urednika priručnika”Ptice Hrvatske i Europe”, Vedrana Lucića.

Okupljanje je u 9:00 sati na autobusnoj stanici na Karlovačkoj cesti. Predviđena je šetnja od oko dva sata iako nas možete napustiti bilo kada, kao i pridružiti nam se naknadno. Više informacija potražite na našoj web stranici (biom.hr) ili Facebook događanju. U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost otkazivanja, stoga pratite našu web i Facebook stranicu, na kojima ćemo staviti obavijest ako se promatranje otkazuje. Kontakt osoba: Vedran Lucić, 095/9059 948.

Promatranja ptica su besplatna i namijenjena svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu. Nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora će biti osigurani, ali ako imate svoj dalekozor, slobodno ga ponesite.

Ako nam se niste u mogućnosti pridružiti ove nedjelje, najavljujemo da će se iduće promatranje održati povodom obilježavanja Svjetskog dana močvarnih staništa 2. veljače na Savici. Više na biom.hr.


Komentari

loading...
-->