Ne propustite ‘Noćni safari’ u maksimirskom zvjerinjaku! Uživajte u slušanju mitova i legendi s raznih strana svijeta

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

U smiraj dana kad se u nosnice uvlači miris proljetne noći, a maksimirskom šumom odjekuju pjev ptica, rika lava i krik nekog nepoznatog bića, otkrijte tragove životinja i najneobičnije priče iz njihova svijeta. Na kraju večeri uz pucketanje logorske vatre uživajte u slušanju mitova i legendi s raznih strana svijeta.

I ovoga svibnja i lipnja ne propustite priliku sudjelovati u Noćnom safariju u Zoološkom vrtu Grada Zagreba. Riječ je o novom atraktivnom edukativnom programu maksimirskog zvjerinjaka.

Noćni safari se održava sve do kraja 6. mjeseca, petkom i subotu od 18.30 do 21.30 sati. U grupu se upisuje maksimalno 25 osoba, sukladno epidemiološkim mjerama, a mora biti minimalno 15 osoba kako bi program bio održiv.

Detalji programa:

18.15 – 18.30 Okupljanje

18.30 – 18.35 Edukator upoznaje grupu s programom i epidemiološkim pravilima

18.35 – 20.30 Edukativni obilazak životinja (morskih lavova, ljama, oriksa, krokodila, merkata, stanovnika afričke volijere, zebri, crvenih pandi, afričkih lavova, kapibara, mara i europskog bizona)

Otkrivanje skrivenih tragova životinja

20.30 – 21.30 Druženje uz logorsku vatru; pečenje hrenovki, pričanje mitova i legendi, radionica izrade otiska šape od gipsa, proučavanje zmije/paličnjaka/madagaskarskog žohara.

Napomene iz Zoološkog:

Program je predviđen za starije od sedam godina, a na petero djece obavezna je pratnja jedne odrasle osobe.

Pri ulasku u paviljone svi sudionici i edukatori moraju na lice staviti maske te ih imati na licu tijekom boravka u zatvorenom prostoru. U slučaju obilne kiše, ured edukatora Zoološkog vrta obavijestit će sve sudionike programa u tom terminu o otkazivanju programa. Povrat uplaćenog iznosa moguć je u slučaju kada Zoološki vrt otkazuje termin. U svim ostalim situacijama, povrat nije moguć.


Komentari