NAŠI ČITATELJI SU SLOŽNI! Od središta grada treba napraviti pješačku zonu, ali i od Markovog trga: Predlažu Savsku i dio Maksimira

Otkako je gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio da Stara Vlaška postaje pješačka zona, ali i da su u planovima još neki dijelovi grada bez automobila, ne prestaju se nizati reakcije.

Promet, to znamo, veliki je problem u našem gradu,a malo – pomalo, dolazimo do nekih obrisa ‘zelene’ i bike – friendly politike koju je aktualna vlast obećavala u predizbornoj kampanji. Između ostaloga, dogradonačelnik Luka Korlaet najavio je i planove koji će pješačku zonu učiniti i od prostora ispred Glavnog kolodvora, ali i dio Zrinjevca, te Masarykovu.

Stoga, ponukani najavama gradskih očeva, pitali smo naše čitatelje na kojim lokacijama u Zagrebu bi voljeli vidjeti pješačke zone.

I nimalo začudno, središte grada definitivno je našim čitateljima prvi kandidat za zatvaranje prometa automobilima i otvaranje u za pješake.

Komentari čitatelja (foto: Facebook screenshot)

Jedna od čitateljica je spomenula i koliko joj je užitak bio hodati po središtu Ljubljane u kojoj je zabranjeno automobilima u središte grada. Jedan od gradova koji stoji kao primjer pozitivne prakse u predizbornoj kampanji aktualne vlasti bio je upravo glavni grad Slovenije.

Savska, ali i Markov trg

No bilo je tu i još prijedloga naših čitatelja. Jedan od njih predložio je da se i Savska ulica pretvori u pješačku zonu. Odnosno, to bi u zagrebačkom slučaju uključivalo i tramvajski promet.

Komentari čitatelja (foto: Facebook screenshot)

Neki od vas predložili su i zaista zanimljive ideje poput zatvaranja prostora za automobile oko maksimirskog stadiona, a neki su šaljivo predložili i Most slobode. To i nije tako ‘luda ideja’ da se recimo izgradi još poneki most preko Save. No, treba na umu imati kompleksnost takve gradnje, preduvjeta kako bi se ostvarila, a i skupoću.

Nadalje, Markov trg je također jedan od prijedloga, baš kao i Gornji i Donji grad.

Komentari čitatelja (foto: Facebook screenshot)

Jasno, uvijek postoji i dobra ideja o izgradnji metroa, kao što jedan od čitatelja predlaže.  No, teško da će se to realizirati s obzirom na to da je u planu nabavka 65 novih buseva i projekt nabave novih niskopodnih tramvaja.

Komentari čitatelja (foto: Facebook screenshot)

Svakako, čini se kako je potez gradske vlasti na pravom putu jer prema komentarima naših čitatelja u pješačku zonu trebalo bi pretvoriti uže središte grada.

Komentari