Na šest su kilometara od Dubrave, no novom linijom ZET-a do iste putuju i do sat vremena!

en.wikipedia.org

Zbog gradnje kanalizacije na Miroševečkoj cesti, kod Grada mladih, trasa autobusne linije 208 izmijenjena je. Ona sada zaobilazi naselje Miroševec i s terminala Dubrava ide prema Markuševcu i Vidovcu.

Uz to, njen je raspored postao još i rjeđi pa umjesto svakih pola sata, linija polazi svakih sat vremena. Takav raspored, a i činjenica da je to jedina linija naselja Miroševec, početkom školske godine i povratkom građana s godišnjih odmora, stvorila je brojne probleme.

Stanovnici ovog naselja koje je od okretišta Dubrava udaljeno tek šest kilometara, navode kako linija 208 ne vozi sve do Dubrave, gdje njihova djeca, a i oni sami moraju stići na posao i u školu. No, u ovom obliku linija bi mogla ostati do 16. prosinca kada se očekuje kraj radova.

“To nam pak znači čekanje i po 20 minuta u Markuševcu da dođe drugi autobus, a u konačnici cijeli put traje i do sat vremena. Jednom prilikom potrefilo mi se da sam putovala puna dva sata. Postali smo slijepo crijevo, posve odsječeni od civilizacije”, rekla je stanovnica Ivka Folnegović za Večernji list.

Njeni susjedi tvrde da nisu bili ni na vrijeme upozoreni na promjene pa su mnogi već prvog dana kasnili na posao. U svakom slučaju, ovi građani najavili su peticiju.

Istom traže preustroj izvanredne linije koja bi prema njima trebala prometovati od Dubrave sve do Fabijanićeve, bez presjedanja.

“Rutu su odredili djelatnici ZET-a nakon očevida na kojem sam bio prisutan. No ako je produženje trase ono što stanovnici Miroševca zaista žele, smjesta ću zatražiti da se održi još jedan komisijski očevid. Pokaže li se da je to prihvatljivo, učinit ćemo sve što možemo da se njihovim zahtjevima udovolji”, rekao je čelnik Vijeća gradske četvrti Damir Oniško koji tvrdi kako stanovnici imaju njegovu punu podršku.

No, ZET nije istog mišljenja.

“Izvanredna linija 208 A dolazi u Markuševec kada ondje prolaze linije 205 i 208, a postoji i mogućnost presjedanja na liniju 233 koja vozi od Markuševca prema Mihaljevcu. Linije 205 i 208 kroz Markuševec prolaze svakih 15-ak minuta i nema prometno opravdanog razloga da se linija 208 A iz Fabijanićeve produži do terminala Dubrava jer bi time paralelno prometovala dva autobusa na dijelu od Markuševca do Dubrave”, rekli su pa podsjetili da je od ponedjeljka na snazi jesenski raspored vožnji što znači da će ova linija prometovati svakih pola sata.

Ministar Horvat otkrio točan broj prihvaćenih amandmana pa zaključio: ’Iz samog konstrukta vidi se da ih je pisala struka’


Komentari