Muzej suvremene umjetnosti ne zatvara svoja vrata, ali uvest će se jedna posebna mjera

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

U skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite te mjera predostrožnosti u vezi postupanja tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Muzej suvremene umjetnosti do daljnjeg odgađa sve programe javnog okupljanja koji su planirani u narednom periodu (razgovori, konferencije, kino projekcije, koncerti, predstave, radionice, predavanja i slično.)

Muzej i dalje ostaje otvoren za posjetitelje prema redovitom radnom vremenu sve do drugačije odluke nadležnih tijela. Trenutno su otvorene izložbe „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“, „Kolekcija za budućnost / Akvizicije 2009. – 2019.“, „Tomo Savić-Gecan: Retrospektiva“ te izložba polaznika MSU Art Class-a. U sklopu izložbe Od imaginacije do animacije – šest desetljeća Zagreb filma, u prostoru pod nazivom Gallery predstavljamo Zlatka Boureka (1929.-2018.), akademskog kipara, slikara, grafičara, autora animiranih filmova, kazališnog scenografa i kostimografa. Tog iznimno zanimljivog i višestruko nagrađivanog umjetnika koji se u svijetu animacije isticao svojim karakterističnim vizualnim jezikom i specifičnom tematikom uvijek povezanom sa slavonskom i židovskom tradicijom predstavljamo s njegovim crtežima, skicama, celovima i slikama za filmove Wiener Blut i Ručak. Posebno su zanimljive drvene kazališne lutke i kolaži povezani s filmom Bećarac. Tu su i poznate Bourekove kazališne lutke s likom Bećarca i snaše te skulptura Ljuta Mica.

Podsjećamo kako je Muzej poduzeo sve preporučene preventivne mjere u cilju zaštite posjetitelja i zaposlenika – postavljenim dezinfekcijskim sredstvima koja funkcioniraju na principu senzorske bezkontaktne aktivacije kao i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanim uz preventivnu zaštitu od koronavirusa (COVID-19) na video plazmi kod recepcije te u tiskanom obliku na glavnom ulazu u Muzej. Također apeliramo na pridržavanje preporučenih mjera ponašanja.

Usto, pokrećemo i virtualni program #MSUNonStop u sklopu kojeg ćemo vam putem naših društvenih mreža svakodnevno  predstavljati radove iz naših Zbirki, ali i ostale zanimljivosti i ideje kako bismo svi zajedno nastavili uživati u bogatstvu suvremene umjetnosti.


Komentari