Muškarca u Dubravi dvaput ugrizla zmija! Opazio ju je pored peke u dvorištu, i vrag mu nije dao mira…

Foto: Facebook/Azil Dumovec

Sudeći po njihovim objavama na Facebooku, srijeda je za Azil Dumovec bila izrazito radna, pa su imali pune ruke posla. Na prvu su intervenciju pozvani iz Dubrave gdje su ljudi pored peke u svojem dvorištu opazili dugu zmiju.

“Rekli su nam da imaju kutiju za nju, a mi smo im preporučili da zmiju ne diraju i da je samo nježno preklope kutijom. Nisu nas poslušali! Čovjek okuražen pivom, odlučio je hvatati zmiju rukom i ona ga je dva puta ugrizla”, napisali su iz Azila Dumovec u objavi dodajući da su ubrzo utvrdili da se radi o odrasloj bjelici.

Budući da postoji mogućnost da je zmija pri nestručnom hvatanju ostala ozlijeđena, odvest će je na pregled u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba, a muškarcu su preporučili da se javi liječniku da mu pregleda ugrize te da ga cijepi protiv tetanusa, ako je to potrebno.

No, Azil Dumovec je drugim pozivom iz Dubrave ostao ugodno iznenađen. Naime, prolaznici su pronašli malog piljka kojem su napravili udobno gnijezdo od čarape.

“Dobili smo dojavu da je u Dubravi pronađen mali piljak kojem je vjerojatno potrebna veterinarska pomoć. Kad smo ga došli preuzeti, oduševilo nas je njegovo gnijezdo. Nalaznici su mu napravili gnijezdo od čarape kako bi se osjećao sigurnije i ugodnije”, napisali su na Facebooku te su dodali da su ga odveli u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba.

Foto: Facebook/Azil Dumovec


Komentari