MOŽE LI TURISTIČKA PONUDA BITI BOLJA? Ovo su prijedlozi Zagrepčana: Barkice, ležaljke i glazba na Jarunu, hrana na svakom koraku i obnova!

Ilustracija (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Animafest, We love sound, Međunarodni festival vatrometa, IN music i Cest is d’ Best, dio su turističke ponude u Zagrebu ovog ljeta kojima hrvatska metropola želi privući turiste. Može li to bolje i uživaju li u čarima ljeta u svom gradu i ljudi koji u njemu žive, odlučili smo doznati putem fotoankete na Facebook profilu portala Zagreb.info.

Pitanje je glasilo: “Treba li Zagreb tijekom ljeta pojačati svoju turističku ponudu i kako?”, a vrlo brzo su se nanizali razni prijedlozi građana.

‘Zagreb-prekrasan, ali dosadan’

“Grad je mrtav, tu ništa nema osim nagomilanog smeća, sav u raspadu, muzika dno dna koga će to privući”, upozorio je jedan čitatelj.

Neki smatraju da je Zagreb “dosadan”.

“Da, treba se pretvoriti se iz mrtvog grada u grad pun sadržaja , zabave i noćnog života. Grad prekrasan, no dosadan. Nažalost, i ono malo sto je imalo dušu i čar te privlačilo turiste u naš gradu sada se uništava ( Advent npr). Obnova fasada, brisanje grafita, kvalitetna ponuda, popuniti prazne i oronule prostore u centru grada obrtnicima. Sve to nedostaje mom gradu”, stoji u komentaru.

Barkice i pedaline na Jarunu, glazbeni sadržaj na Bundeku

Jedna čitateljica je predložila uređenje Jaruna.

“Odavno je trebalo urediti Jarun. Bilo bi dobro da se uredi obala Jaruna i da se mogu iznajmljivati ,barkice, pedaline i slično. Po travi postaviti ležaljke, stolice, vreće, glazba, baš kao što je sada na Bundeku. Bilo bi poželjno da se za djecu postave radionice ili bar naprave labirinti od bala slame. Također bi bilo jako dobro da se Grad turistički proširi i da se uvedu turistički busovi koji bi iz centra vozili do Jaruna i Bundeka uz usputna stajališta. Na Bundeku je poželjna, bar vikendom, glazba”, istaknula je.

“Da ima hrane i pića na svakom koraku, uz to da se prirede društvena događanja. Da se grupe odvedu na zanimljiva mjesta u Zagorje i prigorje”, nadovezala se druga čitateljica.

Obnova prije svega

Ima i onih koji smatraju da je ponuda dobra, ali da se gradska vlast prije svega treba fokusirati na obnovu.

“Urediti fasade, maknuti ruševine i očistiti grad kao prvo. Ponuda nije samo jelo i piće, već događanja. Zagreb je sve samo velegrad nije”, napisao je jedan Zagrepčanin.

“Ja mislim da je turistička ponuda grada Zagreba izvrsna svake godine, ne treba ići na kvantitetu, nego na kvalitetu. Ono za što se svakako treba pobrinuti jest obnova zgrada u centru. Ne želimo gledati zgrade u poluraspadu”, smatra jedna čitateljica, a s njom se složila i druga:

“Turistička ponuda je dobra, treba počistiti i obnavljati grad. Eto to treba. Sve je prljavo i razrondano”.


Komentari