MORATE IH POSJETITI U 2019..: Donosimo najbolja novootvorena mjesta u Zagrebu

Pixabay

U Zagrebu se svake godine na oduševljenje svih Zagrepčana otvaraju novi kafići, pubovi i restorani. Neki od njih su klasični s jednostavnom i uobičajenom ponudom, no postoje i oni koji se ističu svojim jedinstvenim uslugama. Upravo njih željno iščekujemo posjetiti. Donosimo vam pregled novih 10 kafića koja su nedavno otvorila vrata svojim znatiželjnim posjetiteljima, a idealna su mjesta za ispijanje kave ili nekog alkoholnog pića.

 

VERDE

Instagram

Neodoljivi Verde Brunc & Caffe bar otvorio je svoja vrata na novoj lokaciji Berislavićevoj 18 te se više nalazi samo u Martićevoj. Ovo poznato mjesto savršen je odabir za ugodnu kavu s prijateljima. Sve kavoljupce iznenadit će vijest da poslužuju vrhunsku i jedinstvenu talijansku ORO kavu. Veliki plus je i dašak talijanskog ambijenta koji će pružiti dodatnu dozu opuštanja.

 

DRAMA

Instagram

Novi neodoljivi kafić otvoren je u samom centru Zagreba, u Dalmatinskoj ulici. Specifičnog naziva Drama asocira nas na umjetnost, a ovaj kafić posebno će se svidjeti ljubiteljima filma i kazališta. Topli prostor pruža jedinstven ugođaj koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Šareni baršunasti stolci, Versace tapete i starinski namještaj posebnost su uz mnoge moderne i eklektične kafiće koji se otvaraju u zadnje vrijeme. Uskoro bi u ovom kafiću trebalo započeti i s posluživanjem hrane te organiziranjem svirki i zabavnih večeri.

 

REGULAR BAR

Instagram

Regular.Bar savršen je primjer što se može postići kada se udruže tri prijatelja. Kao lokaciju za svoj bar odabrali su Ilicu 65., a poseban je jer skriven od mnoštva prolaznika postaje idealno mjesto za ispijanje prve kave ili cijeđenog soka. Ovaj interijer omogućit će vam da se osjećate opušteno kao da ste kod kuće.

 

HOTEL CANOPY BY HILTON

Facebook/HOTEL CANOPY BY HILTON

Zagreb je dobio nevjerojatan hotel s potpisom Hilton grupacije, a nas je oduševio njihov bar. Na mjestu Arcotel U Branimir Centru smjestio se Canopy by Hilton koji vidimo kao savršeno mjesto za piće poslije ili kavu prije filma. Nas je privuklo mnoštvo detalja koji se uklapaju u savršeni vizualni prizor, a i boje su kvalitetno raspoređene te će vas prostor privući jer zasigurno nije monoton.

 

FIGA GARDEN BY HERIX 

Instagram

Ovaj stari kafić u potpunosti je preuređen, a njegov interijer žudi da otkrijete što je pripremio posebno za vas. Na adresi Gundulićeva 39 očekuje vas jedinstven prostor koji odiše mirom i opuštanjem, a savršen je odabir za jutarnju ili popodnevnu kavu kada žudite za mirnim razgovorom s vama dragom osobom. Nazvan je prema smokvi koja raste u dvorištu.

 

KARIBU KAAAWA

Instagram

Trešnjevka je dobila iznimno šarmantan kafić. On je otvoren prije nešto više od godinu dana, no svakako bismo ga uvrstili u našu listu posebnih kafića koje morate posjetiti. Nalazi se na adresi Ozaljska 34, a poseban je jer nudi posebno kvalitetnu kavu raznih vrsta i vintage komade namještaja koji nas podsjećaju na neka prošla vremena. Vlasnice su učile kuhati kavu od barista iz Cogito Coffeeja čiju kavu koriste u kafiću.

 

DEŽMAN BAR

Instagram

Ovo mjesto svima nam je dobro poznato, savršen je odabir za bijeg od gradske buke iako se nalazi u blizini centra na adresi Dežmanov prolaz 3. Ono što su novo uveli, a nas je oduševilo, je novi jelovnikom pod vodstvom chefa Velimira Cindrića. Dodatna pozornost pridaje se pripremi barskih jela i malih zalogaja, a sigurni smo da će svojom idealnom lokacijom privlačiti brojne ljude da upravo ovdje pojedu ručak ili večeru. Izbor doručka također je inovativan pa se tako ovdje mogu pronaći New York bagel s lososom ili šunkom, poširana jaja, Proccacie, French toast i drugo.

 

EGOIST BAR

Instagram

Novi Egoist bar smješten je u sklopu nove luksuzne stambene zgrade u zagrebačkom Cvjetnom naselju na adresi Veslačka 17. Svojim modnim interijerom omogućit će svakom gostu da se osjeća kao da se nalazi u nekom svjetski poznatom baru. Ovdje dio uz bar vrlo lako postane dio za ples i pjesmu pa se znaju organizirati i koktel zabave. Novost je brunch ponuda koju čine sendviči i slatki vafli koji se pripremaju prema domaćoj recepturi, a posebni su i po svojoj odličnoj Illy kava ili čaši vrsnog vina.

 

LOLLIPOP

Journal

Kafić Lollipop nalazi se na adresi Trg Petra Preradovića 1. Zamišljen je kao cool mjesto za ispijanje kave, koktela, svježih ljetnih sokova koji u večernjem izdanju ugošćuje domaće i strane DJ-e raznovrsnih žanrova. Ovaj kafić privlači obožavatelje dobre, lagane glazbe i ukusnih pića. Interijer Lollipopa je nesvakidašnji, šaren, pun detalja iz 80-ih, disco rola, raznobojnih lampi i motiva lizalica. Svakako ga preporučujemo.

 

ELFS & BUBBLES

Instagram

Kafić ELFS & Bubbles otvoren je na lokaciji prvog ELFS dućana u Amruševoj 4. U svojoj bogatoj ponudi pića imaju gin i pjenušac koji možete popiti kao piće za zagrijavanje pred izlazak ili za završetak uspješnog dana. Ovaj interijer obožavat će sve trendseterice i ljubiteljice ELFS-a. Lokacija je jednostavno savršena jer se nalazi u dijelu centra, ali ne na dijelu gdje je gradska buka te ćete ovdje imati svoj mir dok s prijateljicama ispijate čašu ukusnog pića.

 

 

 


Komentari