Mladi zagrebački par svadbeno slavlje započeo u tramvaju: Ovo je njihova priča!

Foto: Vedran Tolić

Kako je ove godine sve krenulo neobično i kako smo se po prvi puta susreli sa mnogim situacijama, u Zagrebu se nastavlja u tom smjeru – ali simpatično i pozitivno.

Po prvi smo puta, naime, imali priliku vidjeti novopečeni mladi bračni par koji su slavlje započeli ni više ni manje, nego u tramvaju!

Foto: Vedran Tolić

Privlačili su brojne znatiželjne poglede koji su sa osmjehom na licu gledali to nesvakidašnje slavlje u tramvaju.

“Plesali smo i pjevali toliko da smo se bojali da ćemo u jednom trenutku iskočiti iz tračnica”, šale se Marko Ranitović (30) i Nikolina Vihnanek (29), piše 24 sata.

“Imamo mali stan baš kod okretišta Dubec i nije nam bilo zgodno pozvati sve goste tamo. Tako smo se dosjetili zanimljive ideje da iznajmimo tramvaj koji će nas prevesti od crkve do sale”, objašnjavaju.

Tramvajem su se vozili sat vremena, od okretišta Dubec do Glavnog kolodvora, prolazeći skoro cijeli grad.

“Ruta nam je bila od okretišta Dubec – Kvatrić – Šubićeva – Džamija – Draškovićeva – Branimirova – Vukovarska – Savska -Vodnikova – Glavni kolodvor, gdje smo izašli”, kažu.

Ipak, to nije bio prvotni plan.

Foto: Vedran Tolić

“Prva ideja je bila da nas tramvaj ostavi na Glavnom trgu, ali kako je centar još uvijek oštećen zbog potresa, dio do sale na Tkalči smo hodali. Bez obzira na to bilo nam je prezabavno”, kaže Nikolina.

Tramvaj su iznajmili na web stranici ZET-a, a sat vremena vožnje koštao ih je oko 2700 kuna.

“Iz ZET-a su bili baš ljubazni, sve smo se dogovorili s njima, tako da je sve bilo baš onako kako smo zamislili”, kažu.

Vesela ekipau koloni je nakon vožnje krenula put sale, a cijelo su vrijeme pjevali i plesali uz tamburaše koji su svirali pjesme po njihovim željama.

“Nas skoro stotinu zabavljalo se nasred ulice. U jednom smo trenutku stali da otplešemo svoj prvi ples, a prolaznici su nas slikali i pljeskali nam”, kaže Marko.

Mladenci su se na Zrinjevcu ukrcali u fijaker, a svita ih je s tamburašima dočekala ispred sale.

Foto: Vedran Tolić

“Ljudi su nam trubili, zaustavljali nas, pljeskali. Napravili smo show u Zagrebu” smiju se mladenci.

Ipak, kažu da ništa ne bi prošlo tako veselo da nije bilo tamburaša i dobrog vozača ZET-a.

“U tramvaju je bilo tisuću stupnjeva, baš smo se svi kuhali, a oni su svirali kao da sutra ne postoji. Ispunili su nam svaku želju, od Bijelog Dugmeta do Dinamove himne – držali su atmosferu cijelo vrijeme, a vozač se zezao s nama, bio je baš super”, kažu.

Svadbu su planirali na današnji dan, ali zbog korone su je odgodili na početak prosinca. Tek kada su su mjere popustile, svadbu su vratili na prvotni datum i sve organizirali u samo dva tjedna, piše 24 sata.

“Organizirali smo prijatelje i obitelj i stvarno smo sretni da su skoro svi došli, iako smo im javili samo dva tjedna ranije”, kažu.

Foto: Vedran Tolić

Nikolina i Marko zajedno su već sedam godina, a upoznala ih je zajednička prijateljica koja im je bila ujedno kuma na vjenčanju.

“Nisam je nikad pitao za službeni dejt, već smo se tako čuli s vremena na vrijeme. U jednom trenutku smo se dopisivali po sedam sati u komadu i onda smo oboje skužili da tu ima nešto više od samog prijateljstva”, kaže Marko.

Medeni su mjesec planirali u Parizu, ali zbog korone neće moći otići.

“Najvažnije nam je da smo odradili svadbu, a ostalo ćemo lako. Otići ćemo vidjeti naše hrvatske ljepote i tako se provesti”, kažu.

Svadba se održala u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, a potrajala je do dugo u noć.


Komentari