MLADE TJERALI KOD HNK, A CVJETNI VRVI LJUDIMA! Policija šeće među građanima i nikoga ne legitimira

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL/ Ilustracija

“Kako imaju obraza ovo činiti nakon Bandićevog sprovoda? Ovo ponašanje je dno dna i vrhunac licemjerja”, rekao nam je sinoć ljutit student Marin kojeg smo zatekli ispred Hrvatskog narodnog kazališta gdje ga je policija legitimirala, a potom i potjerala. Marinu je možda promakla vijest da je na snagu stupila stroža kontrola spontanih javnih okupljanja, ali stanarki centra Zagreba Milici nije.

Ona se složila s odlukom Stožera civilne zaštite, ali danas nam se javila zgrožena viđenim. Cvjetni trg je pun ljudi, govori nam, a policija među njima šeće kao da nikakva odluka nije donesena.

“Ovo je grozno, a brojke rastu”, poručila je Milica kojoj nije jasno zašto nitko ne rastjera gomilu.

Podsjećamo, šef Stožera Davor Božinović komentirao je strožu kontrolu spontanih javnih okupljanja i tome što će te biti kod HNK.

“Tu surađuju i civilna zaštita, komunalna služba, policija, to je sad stvar taktike. Oni će razgovarati o tome kako to izvesti, a to nije nešto što se najavljuje prije nego što se dogodi”, rekao je Božinović.

“Poruka je da se, kad postoje mogućnosti da se sjedne na terase, ta neformalna druženja koja su prepoznata kao jedan od oblika širenja koronavirusa, da od toga ljudi odustanu u mjeri u kojoj je to moguće”, zaključio je.

No, čini se da odluka vrijedi samo u određeno doba dana.

“Zašto se nikada ništa ne sprovede do kraja”, upitala je razočarana Milica.

Komentari