‘Misterij’ prometnog redara u pješačkoj zoni: U Gradu su nam rekli kako ga misle zamijeniti

Nova pješačka zona u centru Zagreba Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Dio Masarykove i Preradovićeve ulice u centru grada od protekle su subote nova pješačka zona, a kako nitko ne bi autima iz obližnjih ulica ušao u zabranjeno područje, na križanjima su postavljene betonske blokade.

Nikome nije jasno što ovaj čovjek čuva usred pješačke zone: ‘To nema nikakvog smisla, vidi se da mu je dosadno’

Na jednoj od tih lokacija, kako smo ranije pisali, smjestio se i jedan prometni redar.

1 euro = 7,53450 kuna

Kako su nam objasnili stanari, njegova je uloga propuštati vozila stanara pješačke zone, kamione Čistoće i slično te pripriječiti one koji onuda žele proći.

Foto: Zagreb.info

Rade se stupići

“Ovo stvarno nema smisla. Pa vidi se kako čovjek umire od dosade i želi raditi nešto pametnije. Kao da je teško smisliti neko automatizirano rješenje”, rekao nam je jedan susjed.

O tome misle li uspostaviti neko bolje rješenje pitali smo i sami u Grad, a oni su nam odgovorili da je u planu postaviti podizne stupiće.

Što će biti sa Starom Vlaškom: Otkrili smo Tomaševićev plan za ovu pješačku zonu

“Gradski ured za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove proveo je javni natječaj za ugradnju sustava podiznih stupića u Masarykovoj ulici, a isti će biti ugrađen nakon provedbe javne nabave”, kazali su nam u Gradu.

Umjetnik iza murala na križanju Preradovićeve i Masarykove, Slaven Kosanović Lunar (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Nova pješačka zona, podsjetimo, izazvala je burne i vrlo podvojene reakcije stanovnika.

Neki su pozdravili uređenje napominjući kako je novi vizualni identitet zone jedno osvježenje, dok su drugi rekli da je to nepotrebno te da ulična umjetnost na kojoj je umjetnik Lunar radio mjesec dana izgleda pretjerano šareno i kićasto.


Komentari