MEMORIJALNI USPON VATROGASACA: U čast poginulim vatrogascima na Kornatima!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Na 4. Memorijalni uspon vatrogasaca Bikčevićevom stazom kao znak sjećanja na Kornatsku tragediju, 30.08.2007., u kojoj je smrtno stradalo 12 vatrogasaca, dobrodošli su svi dobrovoljni i profesionalni vatrogasci.

Ne to nije utrka, i ne nije najbitnije biti prvi gore. Nema kotizacije, nema nikakve posebne organizacije. Prijedlog je da se svi zajedno na taj način prisjete toga dana odnosno naših dragih preminulih vatrogasaca.

Svi koji će se pridružiti trebaju biti odjeveni u vatrogasni kombinezon, vatrogasne čizme za šumske požare, te vatrogasnu kacigu. Ukoliko isto nemate dođite u radnoj vatrogasnoj uniformi.

Inicijativa je nastala u Facebook grupi, koju predvode Jasmina Mima i Valentino Vasilik.

“Kreće se 29.08.2020., nedjelja, točno u 8.00 s parkirališta na Bliznecu, gdje je početak Bikčevićeve staze … nikoga se ne čeka. Nema prijava, odjava, niti organizatora. Jednako tako sve što mislite da vam putem treba, npr. voda, istu si trebate sami osigurati. Hodamo do Puntijarke, tamo pijemo kavu/sok/vodu svatko o svom trošku, a potom se vraćamo nazad od kuda smo krenuli”, navode.

Obzirom da nedjeljom znaju biti gužva na parkiralištu Bliznec, najbolje je da dođete malo ranije. Najvažnije je da dostojno nosite uniformu, da za vrijeme samog uspona ne konzumirate alkohol, te se ponašate u skladu s pravilima struke

Sukladno situaciji vezanoj za COVID-19 bitno je pridržavati se svih mjera, a detalje o istima možete pronaći na stranicama Stožera.

Na facebook stranici ‘Memorijalni uspon vatrogasca’ možete potvrditi svoj dolazak!


Komentari