MEDUNARODNI DAN ŽIVOTINJA BEZ DOMA: Udomite jednu njuškicu i uljepšajte joj život!

Foto: Facebook

21. kolovoza obilježava se Međunarodni dan životinja bez doma u više od 50 država svijeta na 6 kontinenata s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti odgovornog skrbništva, provođenja kastracije pasa i mačaka te udomljavanja umjesto kupnje životinja.

Na današnji dan želi se staviti naglasak na važnost sustavnog rješavanja problema i uključivanja svih nadležnih u rješavanje uzroka.

Kao što i svjetske organizacije PETA i ISAR navode, ovaj dan dobra je prilika i za promociju udomljavanja pasa i mačaka iz skloništa umjesto kupnje životinja te ukazivanje na problematiku napuštenih životinja.

Ovom prilikom pozivaju se građani na uključivanje. Budite i vi udomitelj jedne od napuštenih životinja i osigurajte joj sigurno sklonište u svom toplom domu.

Azil Dumovec možete posjetiti danas od 10 do 18 sati i otvoriti vrata svojeg doma dumovečkoj njuškici koja će vam promijeniti život!

Djelatnici Skloništa upoznavat će posjetitelje s vrijednošću udomljavanja kućnih ljubimaca, govorit će o razlozima zašto kućni ljubimci ostaju bez doma, a poseban naglasak stavit će na sterilizaciju kao mjeru kontrole razmnožavanja kućnih ljubimaca.

Posjetitelji će moći upoznati pse i mačke koji trenutačno u Dumovcu čekaju svoje ljude i odlazak u trajni dom. Tamo je trenutačno smješteno 40 mačaka i 90 pasa.


Komentari