‘MALA OD JABLANA’ DOBILA BITKU: Stablo nije bolesno i neće ga isječi, a po novom ima i ‘društvo’!

Portal Zagreb.info 30. studenog objavio je priču Zagrepčanke Maje Paskaš koja se uhvatila u borbu za život jablana u svom kvartu. Poslali smo brojne upite, a onaj najbolji jučer je dobila pokretačica ove akcije.

Naime, ‘Mala od jablana’, kako su ju prozvali stanari, uspjela je spriječiti sječu jablana tako što je dokazala da stablo nije, prema prvim navodima, bolesno, a uz to susjedi su potpisali peticiju kojom su ujedno potvrdili i kako im stablo ne smeta, dapače, stanari su ga zavoljeli.

Podsjetimo, riječ je o 40-godišnjem stalbu jablana, posljednjem od 12 stabala, koji uljepšava život stanarima Černine i okolnih ulica.

GRAD ŽELI RUŠITI, A ZAGREPČANI NE DAJU! U blizini Heinzelove nastao je opći kaos, stanari: ‘Imamo peticiju, pustite nas’

Predsjednik VMO Peščenica Marko Marić obavijestio je Mju kako se jablan neće sjeći, ali ne samo to, društvo će mu praviti i nekoliko novozasađenih stabala lipe!

“Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, odnosno Odsjek za zelene površine, kao javnopravno tijelo nadležno je za izdavanje rješenja za sječu, orezivanje i sadnju stabala na javnim zelenim površinama sukladno čl. 92. Odluke o komunalnom redu. Naime, postojala je inicijativa da se predmetno stablo isječe te je Odsjek za zelene površine zaprimio zahtjeve za sječu istog. Međutim, s obzirom na nezadovoljstvo građana s kojim sam i osobno upoznao nadležne, od sječe stabla se odustalo, a na navedenoj lokaciji je od strane Zrinjevca zasađeno i nekoliko stabala lipe. “, poručio je Marić.


Komentari