‘Ljevičarski luđak uništio grafit za volontere u potresu, smetala mu katedrala!’

Foto: Facebook

Marko Sladovljev objavio je fotografiju na kojoj se vidi kako je netko išarao mural posvećen policiji, liječnicima, vojsci, vatrogascima te drugim “velikim junacima” koji nas spašavaju svaki dan. Mural se nalazi na zidu zgrade u ulici Sitnice 2 u Retkovcu, a Sladoljev je nepoznatog počinitelja prozvao “ljevičarskim luđakom” jer je prekrižio katedralu i napisao smrt fašizmu.

“Neki ljevičarski luđak je uništio grafit posvećen svim volonterima koji su pomagali u potresu. Na grafitu mu je smetala katedrala pa ju je prekrižio i napisao smrt fašizmu. Luđaka uvijek ima, problem je što se se tolerantni ljubitelji različitosti, dežurni portali koji inače tragaju za kukastim križevima po gradu ne oglašavaju! Da je bila suprotna situacija naslovnice bi vrištala i suze bi se ronile, potpisivale bi se deklaracije o tome kako je Zagreb postao grad koji mrzi drugačije. Sad se šuti jer neki imaju dozvolu za mržnju”, poručio je Sladoljev.

O navedenom se oglasio i vlasnik PR agencije Grizli Thomas Bauer.

“Godinu i pol nakon zagrebačkog potresa neki zlikovac koji je tada doma grlio dekicu, odlučio je izaći iz svoje smrdljive nastambe i pod okriljem noći vandalizirati grafit posvećen svima koji su, često volonterski, spašavali njega i njegovu guzicu, kao i brojne sugrađane, među kojima i nedonoščad iz Petrove, starce i nemoćne, bolesnike iz plućne bolnice Jordanovac, kulturne spomenike, ulice Donjega i Gornjega grada. Sve to usred pandemije nove i opasne bolesti tijekom koje su svoje slobodno vrijeme i zdravlje žrtvovali kako bi dostavljali lijekove i namirnice starima i bolesnima te tako doslovce spasili mnoge živote od gladi, straha i zaraze”, poručio je Bauer.

Za njega ili nju fašizam je Katedrala, spomenik kojem se dive stotine tisuće turista i ponos svakog Hrvata i katolika, ali i svih onih kojima su Zagreb i Hrvatska u srcu.

Mene sada zanima hoće li u javnosti i medijima izaći makar promil osude ovog bolesnog čina, kao što je na sva zvona osuđen onaj bolesni transparent mržnje prema Srbima napravljen na kvartovskoj pijanki?”, zapitao se na kraju objave.

Komentari