LILA TREBA VAŠU POMOĆ: U šest godina je prošla pravi horor, sada traži stalni dom

Udruga za zaštitu životinja “Dog&Go” hitno traži dom za engleskog buldoga. Lila je došla iz pakla te je u svoj 6 godina prošla pravi horor, no sada je spremna za svoj stalni dom.

Prenosimo njihovu zamolbu.

“Lila, engleski bulldog, bila je vlasnički pas. Bila je nečija, imala je ime i svog čovjeka koji ju je trebao voljeti, koji ju je trebao zaštiti. Nažalost njezin vlasnik je preminuo, a obitelj koja je ostala iza njega, nije ju željela – odveli su ju u sklonište.

Da bi stvar bila gora, vlasnik je bio prvi koji je izdao njeno povjerenje i koristio ju je isključivo za rasplod i zaradu. Lila je, pretpostavlja se po veterinarskom mišljenju, bila konstantno zatvorena u jednom prostoru, obješenih dojki od konstantkog kočenja, trulih i razbijenih zuba, prepuna ugriznih rana..

Kada smo ju prihvatili, bilo ju je strah svakog pokreta, mokrila bi kada bi joj se približili… Ali Lila i dalje voli, voli svim srcem. Želi ljubav i daje ljubav! Nakon samo 3 dana opustila se i počela davati pusice kao da svake sekunde želi izreći zahvalu! Zato sada naša Lila zaslužuje svoju bajku, svoje čudo i svoju beskrajnu sreću- SVOJ DOM!

Lila je u tipu ENGLESKOG BULLDOGA, trenutno ima 25 kg. Ima 6 godina. Veterinarski je obrađena, očišćena od parazita i nametnika, detaljno pregledana. Lila je dobrog sveopćeg stanja sa urednom krvnom slikom (otkrivena jedino anemija). Na sebi ima dvije izrasline i herniju koju ćemo riješiti prilikom sterilizacije te ćemo također odraditi stomatološku operaciju jer su joj zubi u dosta lošem stanju – truli. Oči su upaljene te ima jak konjunktivitis koji liječimo terapijom. Kosti u redu, ultrazvuk uredan, srce i pluća u redu.

Apsolutno se slaže sa drugim psima i macama, obožava djecu, obožava igru i maženje, ali joj je ipak najdraže zaspati naslonjena na čovjeka.

Lila se udomljava isključivo poznavatelju pasmine. To je pas kojemu treba daljnja medicinska skrb te je vrsta koja je podložna i bolestima kostiju, kukova, očiju, sklona raznim alergijama, sunčanicama itd. Lila nažalost nije imala sretan život i nije bila pažena, zato joj sada treba adekvatna skrb te prihvaćanje svih njezinih eventualnih medicinskih troškova u budućnosti, gastro hrane, laganih i umjerenih šetnji bez izlaganja vrućini i slično – to su sve stvari koji će doći s njom.

Hitno traži barem privremeni ili stalni dom. Javite se u Fb inbox ili Instagram direct Udruge Dog and Go na mail adresu: [email protected] ili na broj telefona 0911146093”.

Komentari