Lijepa akcija ‘Biciklom za Vukovar’ održat će se i ove godine, evo kako sudjelovati

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Svake godine 18. studenoga obilježava se godišnjica žrtve Vukovara. Grada Heroja. Tim povodom u čast gradu, provodi se maraton “Biciklom za Vukovar”.

“Sve je započelo u zimu 2012. spontano i iz srca, kao osobno putovanje 7 prijatelja u potrazi za nečim što nisu mogli izraziti riječima. Sjeli su na svoje bicikle i bez posebnog plana, zaputili se prema Vukovaru. Potaknuti osobito pozitivnim životnim iskustvom toga putovanja i u želji da ga omoguće i drugim ljudima, uspostavljena je tradicija koja se održava svake godine i otvorena je za sve pozitivne pojedince. Svakom godinom akcija raste i postaje organiziranija no i dalje je zadržava svoj neprofitan i dragovoljan karakter kao dio svog identiteta”, objašnjavaju organizatori akcije.

Ovaj biciklistički maraton od Zagreba do Vukovara u 2020. obilježava devetu godinu održavanja.

Još 3 dana do starta 9. akcije Biciklom za Vukovar 🚲 🔥 Dobro je znati neke male tajne velikih majstora ☺


Objavljuje Akcija “Biciklom za Vukovar”Srijeda, 11. studenoga 2020.

Maraton započinje u subotu 14.11, s početnom točkom u Ulici grada Vukovara, kod Parka 148. brigade HV-a. Za sudionike osigurani su smještaj i hrana, s obzirom da se ipak radi o putovanju od četiri dana.

“Sudionike očekuje četverodnevno zajedničko putovanje biciklom, međusobno, druženje i obilazak znamenitih lokacija. Akcija je potpuno besplatna i organizira se uz dobru volju biciklista sudionika, kao i velikodušnu potporu općina, obrazovnih ustanova, udruga, kulturnih društava itd. Hrana će na pojedinim točkama puta također biti osigurana no u pravilu sudionici si sami osiguravaju dodatne obroke na brojnim zaustavljanjima u mjestima koje prolazimo putem”, kažu organizatori.

Sudjelovati može 30 osoba, a ukoliko ste spremni na ovakvu avanturu prijaviti se možete ovdje.

Komentari

loading...