KUPI KARTU! A KAKO? Čak 70% parkirnih aparata nije u funkciji, kartu svejedno treba kupiti

Photo: Robert Anic/PIXSELL, Ilustracija

Beskrajnim zagrebačkim problemima s parkingom pridružili su se i aparati za naplatu. Gotovo 70% njih nije u funkciji jer nisu prilagođeni novom Zakonu o fiskalizaciji u prmetu gotovinom.

Taj zakon stupio je na snagu 1. siječnja i izvan prometa stavio starije uređaje za naplatu parkinga. Svi oni čekaju ugradnju posebnog softvera koji će im omogućiti vezu s Poreznom upravom. Međutim to se do sada nije dogodilo.

“Svi naši novi aparati već su prilagođeni novom zakonu, odnosno na njima je moguće kupiti parkirališnu kartu, a oni stariji u fazi su tehničke prilagodbe”, poručili su iz Zagrebparkinga, kako prenosi Večernji list.

Građane su upozorili da postoji još nekoliko načina na koje se može platiti parking. Mobilna aplikacija ZgPark, kiosci Tiska i iNovina te sms poruke samo su neke od opcija. Parking je nužno platiti čak i kad aparati nisu u funkciji.

“Na onim javnim parkiralištima na kojima se nalaze stari aparati koji su u procesu nadogradnje sustava i dalje se naplaćuje parkiranje, samo što kartu privremeno nije moguće kupiti na samom aparatu, već to korisnici mogu učiniti na već spomenute druge načine”, poručili su iz Zagrebparkinga.

Dodali su i da se postojeće zone naplate neće širiti niti mijenjati cijena parkinga. Čini se da se privremeno odustalo od najavljenog širenja prve zone i dodavanja još jedne do Rudeša i Novog Jelkovca.


Komentari