Kreativni kamp za djecu pod vodstvom fitness trenerice Nike Grah, donosi mališanima pravu zabavu! Evo koje se sve aktivnosti nude

Fitness trenerica Nika Grah. Foto: Paula Grandov

U doba pandemije koronavirusa, brojna su djeca bila prisiljena svoje fizičke aktivnosti zamijeniti onim virtualnim na osobnim računalima ili igraćim konzolama. No, kako utjecaj pandemije jenjava, tako se ponovno otvaraju i mogućnosti za mališane koji opet mogu uživati u zabavnoj igri. Jedan od primjera za to je upravo kreativni kamp za djecu, kojeg je pokrenula fitness trenerica i vlasnica Sweat Cornera, Nika Grah.

Iz tog smo razloga porazgovarali s Nikom, koja nam je otkrila koje sve aktivnosti nude za djecu, koliko su česte radionice, buduće planove za rad kampa i još toga.

Foto: Vanja Čulek

Otkud ideja za stvaranje Kreativnog kampa za djecu?

Ideja o Kreativnom kampu stvorila se početkom godine kada sam shvatila da su djeca jako zakinuta za razvoj i rast u školama zbog nastave koja se odvijala online te im je onemogućen razvoj koji je veoma bitan u njihovoj dobi. Budući da u gradu ima već različitih sportskih aktivnosti i klubova koji rade preko ljeta, željela sam predstaviti novi program koji bi ujedinio kako tjelesnu kulturu i pokret tako i umjetnost. Moj hobi i najveća sreća je ples, stoga sam se orijentirala prvenstveno na plesne radionice i jutarnju tjelovježbu, a vanjskim sam suradnicima, umjetnicima i odgajateljima  ostavila prostora da svoja znanja i kreativnost izraze na jedinstveni način koji uključuje mnoštvo zanimljivih razvojno primjerenih aktivnosti.

U kakvim sve aktivnostima mogu sudjelovati djeca?

Glavni je cilj radionica, odnosno cijelog kampa, djeci približiti umjetnost, razvijati im maštu, poboljšati motoričke i kognitivne sposobnosti te razvijati socijalne vještine na zabavan način. U planu i programu kampa su plesne radionice, poligoni, motoričke vježbe, modeliranje fimo mase, izrada malih skulptura i magnetića iz različitih materijala, izrada nakita, crtanje, oslikavanje tekstila, izrada maketa, kaširanje i vrijeme za društvene igre.

Foto: Vanja Čulek

Koliko su česte radionice i koliko traju?

Kamp traje pet dana, od ponedjeljka do petka, od 9:00 do 15:00 sati (djeci premalo). Svaki dan sadrži četiri radionice, a trajanje svake radionice u prosjeku traje sat i 15 minuta, no moguće su male promjene ukoliko djeca pokažu veći interes za određenu radionicu. Tako je, na primjer, na prvom održanom kampu radionica izrade nakita trajala najduže, puna tri sata. Prvi kamp se održao od 28.6. do 2.7., a termin idućeg ćemo uskoro objaviti. Kamp se održava u prostoru Fitness centra Sweat Corner, u ulici Andrije Žaje 10, na Trešnjevci.

Jesu li radionice i aktivnosti više pogodne za mlađu ili stariju djecu?

Radionice su prikladne za djecu vrtićke dobi i za osnovnoškolsku djecu. Naravno, svaki zadatak, a i pristup voditelja, prilagodi se dobnoj skupini. Radionice su zabavne, dinamične i poučne.

Foto: Vanja Čulek

Koliki je broj mjesta za jednu radionicu?

Maksimalni je broj polaznika po kampu je 10, kako bi se voditelji mogli kvalitetno posvetiti svakom polazniku.

Kako roditelji mogu prijaviti svoju djecu?

Roditelji svoju djecu mogu prijaviti putem maila [email protected] gdje će dobiti  detaljni opis samog kampa i radionica. Također, mogu pratiti naš rad, objave i obavijesti na  Facebook profilu i Instagram profilu Kreativni kamp.

Što možemo očekivati od vašeg Kreativnog kampa u budućnosti?

Što se tiče budućnosti Kampa, voljela bih ga provesti i tokom zimskih praznika, uvesti radionice na engleskom i povećati broj vanjskih suradnika kako bi djeca dobila što kvalitetniji i raznovrsniji program te kako bi svoje slobodno vrijeme mogli što bolje iskoristiti. Također, u planu mi je uvrstiti još jedan sport u program i organizirati program ”Back to school” u suradnji s logopedima kako bi djeci olakšali vraćanje u školske klupe nakon ljetnih praznika.

Foto: Nikola Grabovac


Komentari