KONAČNO PUŠTEN U PROMET: U Gajnicama i Stenjevcu mogu odahnuti, otvoren je podvožnjak Škorpikova

Podvožnjak Škorpikova/ foto: Čitatelj

Podvožnjak Škorpikova danas je ponovno otvoren za sav promet. Dionica Ulice Velimira Škorpika od Samoborske ceste do Aleje Bologne bila je zatvorena od 19. lipnja i to zbog sanacije željezničkog nadvožnjaka.

Da nadvožnjak u Škorpikovoj treba sanaciju, pisalo se lanjskog ljeta, kad je s njega visio komad žbuke. Reagirali su tada i vatrogasci i policija, a iz HŽ Infrastrukture najavili su sanaciju u sklopu projekta obnove dionice Savski Marof – Zagreb Zapadni kolodvor.

Obilazni pravac za stanovnike Stenjevca i Gajnica bio je dug nekoliko kilometara, a prostirao se kroz Ulicu V. Škorpika – Samoborska cesta – Vrapčanska putina – Kožinćev put – Oranice – Ilica – Al. Bologne, i obratno.

Pomoćni pothodnik Dubravica, koji je bio pušten u smjenski promet radi smanjenja gužvi, od danas je ponovno zatvoren za sav promet.

“Prolaz Dubravica će početkom sljedeće godine, nakon što se preuredi i učini sigurnim za sve sudionike u prometu bez potrebe dežuranja prometnog redarstva, biti trajno pušten u promet motornih vozila”, najavili su iz stranke Zagreb je naš!, političke platforme Možemo.

Komentari