KOJA SRAMOTA! Mali Zagreb na meti lopova: ‘U roku od 24 sata od postavljanja, neki su odlučili da bi zgodno bilo maznuti pojedine radove’

Mali Zagreb (Foto: TZGZ)

Omiljene minijature i ove godine pojavile su se diljem Zagreba. Riječ je o projektu “Mali Zagreb“, nastalom pod palicom umjetnika i redatelje Filipa Filkovića Philatza. Malene instalacije postavljene su na 14 lokacija, a samo 24 sata od postavljanja netko je već ukrao pojedine radove. Tko se odlučio na takav čin, ostaje nepoznanica, a kako bi Zagrepčani i dalje uživali u minijaturama, autor projekta vrlo brzo je počeo raditi na zamjeni otuđenih instalacija.

“Dok vi po gradu tražite Mali Zagreb minijature, mi tražimo lopove istih. U roku od 24 sata od postavljanja, neki su sebično odlučili da bi zgodno bilo maznuti pojedine radove za sebe. Razumijemo, jako su simpatične i slatke, i mi si želimo imati neke doma, ali ovo je umjetnički projekt namijenjen svima – vama, građanima, prolaznicima, turistima i svima koji ciljano i ushićeno žele razgledati Mali Zagreb na 14 gradskih lokacija.

Mi smo trenutno u procesu dodavanja i zamjene otuđenih minijatura i naš prijedlog za dalje, kao i od samog početka, je vrlo jednostavan – ajmo molim vas u minijaturama uživati svi zajedno, može?”, napisali su iz projekta.

Inače, ovogodišnja serija Malog Zagreba je inspirirana obrtima i njihovim radnjama koje su se tijekom povijesti razvijale i mijenjale zajedno s gradom. Tako ispod nogu možete pronaći pažljivo uređene izloge obrtničkih radnji, poput urarske, postolarske i krojačke radnje te dućana i slastičarnica u minijaturnim proporcijama.


Komentari