‘Knjige u krošnjama’ za najmlađe na Ribnjaku: Prvi festival književnosti i umjetnosti za najmlađe

Ilustrativna fotografija (foto: Pixabay 7 lubovlisitsa)

Zagrebački park Ribnjak od 26. do 29. svibnja 2022. postaje domaćin prvog festivala književnosti za djecu i mlade Knjige u krošnjama u organizaciji Centra mladih Ribnjak i izdavačke kuće Ibis grafika. Ovogodišnje festivalsko izdanje predstavile su Pavlica Bajsić, ravnateljica Centar mladih Ribnjak, organizatora festivala, Saša Krnic ispred izdavača Ibis grafika, organizatora festivala i Ljubica Letinić, ispred Book&Zvook, jednog od partnera, sudionika festivala.

Bogat četverodnevni program uključuje književne i likovne radionice, upoznavanje audio knjiga, predstave, izložbu, koncerte i druge sadržaje, a brojni suradnici festivala pobrinuli su se da program bude raznovrstan i primjeren za sve uzraste.

Djeca će na programu Jutro s autorima na Ribnjaku imati priliku upoznati domaće autore i ilustratore, ali i goste iz Slovenije i Belgije koji su uz predstavljanja slikovnica i knjiga pripremili i radionice, slušaonice i interaktivne predstave. Svako poslijepodne za najmlađe će zabavu osigurati Zalogaj palačinke, zalogaj slikovnice s Jelenom Pervan – popularni program koji nakon niza događanja na zagrebačkim Ravnicama dolazi na Ribnjak, a kako mu i samo ime govori glavne sastavnice programa su djeci omiljene slikovnice i palačinke! U popodnevnom i večernjem terminu očekuju vas predstave, književno-likovne radionice za srednjoškolce i koncert-predstava za djecu.

Knjige u krošnjama (foto: press)

“Drago mi je da smo u organizaciju ovog prvog izdanja festivala Knjige u Krošnjama uključili i naše susjedstvo prema kojem se želimo što više otvoriti i s kojim se trudimo održavati dobrosusjedske i solidarne odnose”, izjavila je jedna od organizatorica PavlicaBajsić.

Događanja će se odvijati u parku i u prostorijama Centra mladih Ribnjak, a u slučaju kiše sav program održat će se u unutrašnjem prostoru Centra.

U sklopu Festivala, bit će organizirana i prigodna prodaja knjiga, a u nedjelju u sklopu programa Dječji buvljak, djeca će moći razmjenjivati knjige ili ih ubrati sa stabala za vrijeme programa Uberi knjigu.


Komentari