Kasni se s odvozom smeća! Građani razvili svoju teoriju, a stvarni razlog je totalno drugačiji

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Pretrpane kante otpadom koje stoje od prošlog ponedjeljka u Resničkom putu ukazuju na problem u odvozu smeća. Kasni se s odvozom i u Sesvetama, Gornjoj i Donjoj Dubravi te Trnju, piše Večernji list.

Korisnici društvenih mreža su iz različitih kvartova počeli objavljivati fotografije pretrpanih kontejnera, a uz to i odgovore od Čistoće, u kojima stoji da se radi o “tehničkim problemima” te da će njihov otpad biti otpremljen u prvom sljedećem terminu za odvoz.

U nedostatku službenog očitovanja, stvaraju se razne teorije, a među njima je najpopularnija ta da otpad nema tko odvesti jer Čistoća od svojih djelatnika traži COVID potvrde koje oni nemaju.

Prošli tjedan obilježen je problemima s testiranjem određenog dijela djelatnika koji su najavili da će radije uzeti bolovanje nego se testirati.

Ipak, u Sindikatu Čistoće tu tezu opovrgavaju. Problem je, kako objašnjava voditeljica Sindikata Čistoća Zagreb, uistinu tehničke naravi.

“Broj operativaca koji nemaju COVID potvrde je zanemariv, premda imamo mnogo ljudi na bolovanju iz opravdanih razloga. Problem je s voznim parkom, na našim kamionima još nisu promijenili gume iz ljetnih u zimske, tako da nismo imali dovoljno vozila za odvoz. A kako u slučaju kvara vozila moramo odvesti ovlaštenom serviseru to može i potrajati. Nije ovo prvi put da se ovo dogodilo, no pomalo se rješava, pa bi do kraja tjedna to trebalo sve biti normalizirano” kaže Mirjana Kaltak, iz sindikata Čistoća Zagreb, piše Večernji.

Komentari