KAOS NA KNEŽIJI: Građani potpisuju peticije kako ne bi ostali bez zelene površine

FOTO: Obranimo Zagreb

U zagrebačkiom kvartu Knežija na zelenoj površini na uglu  ulica Davorina Bazjanca i Ludovika Zelenka najavljena je gradnja osmerokatnice sa 60-ak stanova za koju je krajem lipnja ove godine Grad Zagreb izdao lokacijsku dozvolu, a koja je za tako veliku zgradu jednostavno premala, piše Ekovjesnik.

Posljednjih tjedana, stanovnici okolnih zgrada ujedinili su se protiv ove gradnje i osnovali peticiju Knežija brani park, a nakon toga su  a od 28. srpnja organizirali i potpisivanje peticije protiv izgradnje ovog stambeno-poslovnog objekta koji bi sa svojih osam katova znatno nadvisio ostale, mahom četvero- i petokatne zgrade, najvjerojatnije dodatno opteretio prometnice i komunalnu infrastrukturu te uništio javnu površinu sa zelenilom.

FOTO: Zagreb.info

Osim stanara, gradnji se protivi i Vijeće Mjesnog odbora Knežija koje je zatražilo da im se da uvid u dokumentaciju o planiranoj zgradi, ali još uvijek nisu dobili odgovor.


Građani Knežije su svjesni da bi se izgradnjom ove zgrade trajno narušila kvaliteta stanovanja u ovom dijelu grada te stoga traže zaustavljanje pokrenutih procedura, poništenje lokacijske dozvole i zaustavljanje izgradnje, kao i odgovor na pitanje zašto Grad Zagreb rasprodaje svoj javni prostor u proceduri u koju nisu uključeni lokalni stanovnici, nastavlja spomenuti portal i objašnjava kako će gradnja te zgrade zauvijek narušiti urbanističko rješenje Knežije.

 

Komentari

loading...