KAO ZNAK SOLIDARNOSTI? Na mjestu pada drona niknula su stabalca u obliku srca

Foto: Mapiranje Trešnjevke

“Neki od vas su to sigurno već vidjeli, a neki i nisu … ovo su stabalca posađena na mjestu gdje je 10.03.2022. udarila/eksplodirala nepoznata letjelica porijeklom iz Rusije (u blizini ulaza u Studentski dom na Savi)”, napisali su na stranici Mapiranje Trešnjevke.

“Znate li možda tko je i kojim povodom stabalca formirao u ove oblike srca? (pretpostavljamo da su to znakovi solidarnosti s narodom Ukrajine, ali želimo ipak provjeriti, a i saznati tko je autor tih “land art” instalacija)”, dodali su te objavili i fotografije.

Podsjetimo, 10. ožujka oko 23 sata snažna eksplozija probudila je i prepala Zagrepčane. Do eksplozije je došlo u blizini Studentskog doma “Stjepan Radić” na Jarunu. Na mjestu udara pronađen je dio letjelice koja je prilikom pada napravila krater promjera oko tri metra i dubine jedan metar.

“Ne znam što je to bilo, ali eksplodiralo je dva metra od mene, hvala Bogu što sam živa. Bila sam u autu na parkingu pokraj Stare Save i čuo se neki zvuk nekoliko minuta netom prije eksplozije. Mislila sam da je tramvaj ili nešto. Odjednom je nešto doslovno palo s neba na parking. Glasna eksplozija, kamenje je padalo po podu, prašina… Nestalo je struje na tren. Ponavljam, ne znam što je, ali stvarno mislim da je palo s neba. Bila sam u apsolutnom šoku, još ne mogu doći sebi”, rekla je tada jedna svjedokinja. Oštećeno je nekoliko automobila, a vatrogasci su u ulici Petrine s drveta skinuli veliki padobran. Naknadno je utvrđeno da je u Zagreb iz Ukrajine doletio dron.

 


Komentari