‘JOŠ SAMO NEDOSTAJU LETEĆI MEDVJEDIĆI’ Pogledajte kako je zagrebački ZOO nasamario posjetitelje za 1. april

Foto: ZOO Grada Zagreba

Iz Zoološkog vrta Grada Zagreba odlučili su se dobro našaliti za 1. travanj pa su na svom Facebook profilu poručili da Prvo maksimirsko jezero, nakon čišćenja i uređenja, dobiva novu funkciju te će se prenamijeniti u uzgajalište piranja.

“Kako bismo doprinijeli povećanju populacije tih riba u europskim zoološkim vrtovima i akvarijima, započinjemo s njihovim uzgojem. Zahvaljujući ovoj inicijativi jezero koje do sada nije imalo nikakvu osobitu svrhu i isključivo je nakupljalo mulj, postaje jedinstven europski rezervat južnoameričkih riba oštrih zuba”, navode iz zagrebačkog ZOO-a.

Budući da su piranje izrazito proždrljive ribe grabežljivice, ljudima je strogo zabranjen ulazak u jezero, dodatno su pojasnili.

“Posjetitelji koji izbliza žele vidjeti kako izgleda zubalo piranje, u pristaništu čamaca moći će dobiti komadiće mesa za hranjenje riba. U hranjenju će sudjelovati na vlastitu odgovornost. Molimo ih pritom da meso bacaju uvis jer približavanje ruku vodi može biti opasno”, upozorili su iz Zoološkog vrta kako mi šala djelovala što stvarnija.

Dok su pojedinci u komentarima ovu objavu poprilično ozbiljno shvatili, bilo je i onih koji su se odlučili još više našaliti:

“I da Bozanić uvozi male leteće medvjedice iz Australije jer mu ponestaje anđela”, “Evo kako se riješiti Plenkijevog viška ministara”, “Mogli ste radije bijelu psinu staviti”.


Komentari