Još jedna nebuloza na zagrebačkim prometnicama: staza je novoiscrtana, a krši čak dva Pravilnika

Foto: Facebook

Početkom tjedna oslikana je još jedna (južna) dionica biciklističke staze Vukovarskom ulicom od Savske do Ulice P. i V. Miškina u smjeru istoka, izvijestio je Sindikat biciklista koji je odmah pobrojao i nedostatke iste jer, ima ih!

“Načelno pozdravljamo širenje mreže staza, no treba istaknuti da ni ovaj segment nije u skladu s Pravilnikom o biciklističkoj infrastrukturi s obzirom da nije cjelovit, nije integriran u ostatak prometne mreže, a ne poštuje ni važeći Pravilnik o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (članak 39. “Kada se uz javnu pješačku površinu predviđa biciklistička staza ili parkiralište, potrebno je izvesti razgraničenje od javne pješačke površine denivelacijom od najmanje 3 cm, zelenom površinom, tipskim elementom ili sl.”)”, navode.

“U nastavku trase prema istoku, od Ulice P. i V. Miškina do Ulice F. Vrančića (ispred Gradskog zavoda za katastar i geodetske poslove), nalazi se nepropisno označeni parking koji, zajedno s terasama kafića, onemogućava povezivanje segmenata biciklističke staze. Naime, GUP propisuje da uopće nije dozvoljeno označavanje parkinga uz glavni kolnik gradske avenije”, dodaju.

Upravo na tom mjestu prekida staze policija je u nekoliko navrata biciklistima naplaćivala kazne za kretanje nogostupom. Zbog nepropisnosti staza odgovornima u gradskoj upravi nije naplaćena kazna, zaključuju.

1 euro = 7,53450 kuna

Azil Dumovec traži volontere za đir s njihovim njuškicama po Ilici! Uključite se u performans umjetnika Siniše Labrovića!


Komentari