Je li ovo totalno promašena investicija? ‘Kao osoba u kolicima mogu zdušno reći da mrzim te platforme!’

Foto:/Facebook/Naša Trešnjevka, naš kvart/Božidar Petrina

Koliko je ljudima sa invaliditetom teško, najbolje znaju oni sami, no kada ni sustav ne funkcionira, odnosno ono što je napravljeno “za njih” nije u primjeni, onda stvari postaju frustrirajuće.

Naime, prije podosta godina, u ulici D. Golika 32, Zagrebačka banka je kraj svoje poslovnice dala ugraditi dizalo za invalidne osobe kako bi im se na taj način omogućio pristup u poslovnicu. I sve bi to bilo zaista pohvalno da nema jedne ironične “kvake”.

Sve je to na Facebook stranici “Naša Trešnjevka, naš kvart objavila pratitelj koji živi u neposrednoj blizini banke i dobro je upoznata sa cijelom situacijom kaže.

Promašena investicija

“Sve te silne godine od kada je dizalo ugrađeno ,nisam vidio nikada da je i korišteno. E tu postoji kvaka 22. Da bi invalidna osoba mogla koristiti lift te tako pristupiti ili bankomatima koji se nalaze u predvorju poslovnice ili u samu poslovnicu potrebno je uči u poslovnicu i zatražiti ključ od dizala”, napisao je Božidar i rekao da ako se već “,može popeti po stepenicama”, pa čemu onda dizalo?
“Osim toga poslovnica radi samo radnim danima u smjenama , a na subotom i nedjeljom kada su bankomati ipak dostupni, ali samo onima koji se mogu popeti po stepenicama. Ja bih to ,uza sve plemenite namjere, nazvao promašenom investicijom”, jasan stav ima Božidar.
No s njim se slažu i drugi članovi ove zagrebačke grupe: “Bolje da su s druge strane zbetonirali prilaz”, jedan je od komentara.
“Isto je tako i sa liftom za invalidne osobe u poslovnici u Tratinskoj ulici”.


Komentari